Disneyland Parijs

0
2555
Disneyland Parijs

Voor veel kinderen is het een droom om naar Disneyland Parijs te gaan. Het is een attractie- en recreatiepark wat zo’n 32 kilometer ten oosten van Parijs ligt. Het park is geopend op 12 april 1992 met de naam Euro Disney Resort. Hierna volgden nog diverse namen voor het park: Euro Disneyland Paris, Disneyland Paris, Disneyland Resort Paris om vervolgens weer terug te gaan naar de naam Disneyland Paris. Het is het meest bezochte attractiepark van Europa met zo’n 15 miljoen bezoekers per jaar.

Opzet van het attractiepark

Het hele park bevat twee attractieparken, een golfterrein, diverse hotels, treinstations en uitgaans- en winkelgelegenheden. De twee attractieparken die je er vindt zijn het Disneyland Park en de Walt Disney Studios Park. Het Disneyland Park is het grootste van de twee en hier vind je een groot aantal bekende attracties. Denk hier aan de Space Mountain, Big Thunder Mountain en het spookhuis de Phantom Manor. Op 16 maart 2002 werd het volgende attractiepark geopend: het Walt Disney Studios Park. In dit park staat de showbusiness en film meer centraal. Hier kan je naar liveoptredens kijken, maar je vindt er ook achtbanen en andere attracties.

Het Disneyland Hotel en andere hotels

In het resort vind je zes hotels die het thema Disney hebben en twee Disney Nature Resorts. Het belangrijkste hotel is het Disneyland Hotel. Dit is een 5 sterrenhotel die bij de ingang van het park ligt. Vanwege deze ligging en de hoge kwaliteit van het hotel kunnen de prijs wel hoog oplopen. Hiervoor zijn er nog vijf andere hotels en twee nature resorts waaruit gekozen kan worden. In totaal zijn er 5.800 kamers te boeken op het park, dus hier zal vast en zeker wel een kamer voor jou bij zitten.

Lees ook: de leukste familie bestemmingen

Tickets en openingstijden

Disneyland Parijs is het hele jaar open, maar het verschilt per seizoen wat de openings- en sluittijden van het park zijn. Dit kan ook nog eens per dag verschillen, dus het is verstandig om vooraf op de website te controleren wat de openingstijden zijn op de dag dat jij wilt gaan. De prijzen van de tickets hangen ook af van de periode waarin jij gaat. Zo zijn de tickets duurder tijdens het hoogseizoen en goedkoper op de rustige dagen. De prijzen van de tickets kunnen online opgezocht worden en ook direct aangeschaft. Hiermee voorkom je dat je in de wachtrij bij de kassa’s moet staan.