Tips om alleen-tijd leuker te maken

0
613
me time

Het is een mooi voornemen om alleen-tijd, oftewel me-time, leuker te maken! Zeker als je het nu moeilijk vindt om er echt van te genieten. Tijd spenderen met jezelf is juist heel mooi en belangrijk. Zo leer je namelijk om meer van jezelf te houden en om je minder snel te vervelen. Handige tips? Die lees je hieronder.

Doe wat je met vrienden zou doen

Als je afspreekt met vrienden, is het niet zo moeilijk om iets leuks te bedenken om te gaan doen. Maar als het om me-time gaat, kan dat ineens heel ingewikkeld lijken. Neem je daarom voor om te doen alsof je met vrienden afspreekt, om iets tofs te bedenken. Zo kom je ineens op een goed idee: ga zelf naar de bioscoop, in de stad koffie drinken of fietsen door de natuur. Ook leuk: ga naar de sauna of boek een massage. Je hoeft niet altijd maar alles met iemand anders te delen. Het is juist goed om deze activiteiten ook eens in je uppie te ondernemen, maar je moet er natuurlijk maar net even opkomen. Dáár gaat me-time nu juist om. Meer tips? Trek na een lange werkweek een goede fles droge witte wijn open en proost met jezelf op het weekend. Neem een uitgebreid bad of binge je favoriete serie. Zo hoeft het helemaal niet erg te zijn als je een keer niet zulke spannende weekendplannen hebt, want je kunt jezelf vermaken.

Nieuwe hobby

Alleen-tijd is ideaal om een nieuwe hobby uit te proberen. Dit kan van alles zijn! Ga weer eens lekker creatief aan de slag, met tekenen, schilderen of knutselen. Hoe vaak houd je je hier nu eigenlijk nog mee bezig in je volwassen leven? Het is heerlijk om weer eens iets volledig voor de fun te doen – en een hobby is hier natuurlijk een perfect voorbeeld van. Een muziekinstrument leren spelen, nog zo’n goed idee. Of misschien wil je wel kennis opdoen over een bepaald onderwerp, van de media tot geschiedenis. Verdiep je in koken, koffie of wijn, om nog maar wat inspiratie op te noemen. Zo is de wijnwereld enorm: ga aan de slag met een workshop of lees je in over de uiteenlopende wijnsoorten. Heb je al eens van Sancerre wijn gehoord? Dit is wijn uit de bekende wijnstreek Sancerre in Frankrijk, bij de Loire-vallei. Het is een frisse, aromatische witte wijn. En zo kun je je over allerlei druivenrassen en wijnsoorten inlezen – mocht je nu al geïnspireerd zijn door dit thema.

Lekker bewegen

Bewegen is leuk en maakt je gelukkiger! Hier kun je dus zeker tijd voor vrij maken tijdens me-time. Denk aan je vaste sportroutine, of dat nu in de sportschool is of ergens anders. Maar het is nog wel mooier om een nieuwe sport te proberen, want zo maak je je me-time alleen maar interessanter. Stap uit je comfortzone! Het hoeft trouwens niet altijd om intensieve beweging te gaan. Je kunt ook lekker gaan wandelen of fietsen. Luister hierin vooral naar je lichaam: wat voelt op dat moment het beste om te doen? Na bewegen voel je je extra goed over jezelf, wat een ideaal uitgangspunt is om te bereiken tijdens je me-time moment.

Me-time is jouw moment

Dat brengt ons op het laatste punt, mooi om mee af te sluiten: me-time is jouw moment. Doe dus vooral waar jij zin in hebt! Of dat nu het huis opruimen of bankhangen is, er is eigenlijk geen goed of fout. Door je me-time moment op een vast tijdstip in de week te plannen, merk je dat je vanzelf leert luisteren naar wat je wel en niet wilt doen tijdens dat stukje tijd voor jezelf. De ene keer zit je nu eenmaal hoger in je energie dan de andere keer. Het is helemaal prima om daarnaar te handelen.

Maak je me-time leuker door te doen waar je echt zin in hebt. Of dat nu een memorabele activiteit is of juist iets ter ontspanning, het is eigenlijk allemaal mogelijk.