Perfect zorgen voor jouw kat: zo doe je dat

0
1606

Katten staan bekend als een van de populairste huisdieren. Ze maken al duizenden jaren deel uit van de menselijke cultuur en zijn sindsdien geliefd bij de mens. Ze staan erom bekend vriendelijk, aanhankelijk en speels te zijn. Veel mensen kiezen ervoor katten als huisdier te houden omdat het intelligente en liefdevolle wezens zijn. Hoe zorg je voor een kat?

Een korte geschiedenis van de kat

De eerste kat werd gedomesticeerd in Egypte rond 5000 v. Chr. Men gelooft dat ze eerst als jachtkameraad gehouden werden. Ze werden ook als voedselbron gebruikt. Na verloop van tijd werden ze steeds populairder bij de mens. Tegen 500 v. Chr. werden katten als huisdieren gehouden en kregen ze zelfs namen. In feite wordt gezegd dat de naam “kat” komt van het Perzische woord katt dat “koning” betekent.

Wat zijn populaire kattenrassen?

Tegenwoordig worden katten over de hele wereld als huisdier gehouden. De populairste rassen zijn de tamme korthaar, tamme langhaar, Siamees, Perzisch, Maine Coon en Brits Korthaar. De meest voorkomende kleur van een kat is zwart of wit.

Katten in allerlei soorten en maten

Er zijn veel verschillende soorten katten. Sommige worden als exotisch beschouwd zoals de Abessijn, Bengaal, Burmees, Russisch Blauw, Somali, en Manx. Andere zijn meer algemeen zoals de tamme korthaar, de tamme langhaar, en de tamme langhaar. De tamme korthaar is de meest voorkomende kattensoort.

Waarom is het hebben van een kat geweldig?

Veel mensen kiezen ervoor katten als huisdier te houden omdat ze bekend staan als liefdevol, aanhankelijk, en trouw. Ze zullen zich snel aan je hechten als je ervoor kiest ze goed te verzorgen. Je moet echter op veel verantwoordelijkheid voorbereid zijn als je een kat kiest te bezitten. Ze zijn erg actief en hebben veel beweging nodig. Als je ze dit niet verschaft, zullen ze niet gelukkig zijn.

Geef je katten voldoende aandacht

Katten zijn erg aanhankelijke wezens en houden ervan om geaaid en geknuffeld te worden. Je moet veel tijd met je kat doorbrengen en hem veel aandacht geven. Je kunt dit doen door met hem te spelen, hem traktaties te geven, en hem te voeren. Katten zijn erg speelse dieren en spelen graag met speelgoed. Je kunt ze het beste speelgoed kopen om mee te spelen.

Schone dieren

Katten zijn heel schone dieren. Ze zijn erg slim en houden ervan zichzelf te verzorgen. Als je ze niet toestaat zich te verzorgen, zullen ze slecht gaan ruiken. Zorg ervoor dat je de kat dagelijks een bakje vers water geeft. Daarmee voorkom je uitdroging en zorg je er voor dat jouw kat gezond en gelukkig blijft.

Nachtdieren

Katten zijn nachtdieren. Ze houden ervan overdag te slapen en ’s nachts wakker te blijven. Ze slapen ook graag op warme plaatsen, zoals je bed. Je moet ervoor zorgen dat je ze een warme slaapplaats biedt. Een deken of een behaaglijk bed werkt uitstekend.

Echte jagers

Katten houden ervan buiten te zijn. Het zijn natuurlijke jagers en gaan graag naar buiten om op voedsel te jagen. Ze houden er ook van op ontdekkingstocht te gaan. Je moet ze vrij in je tuin laten rondlopen en ze veel buitenruimte geven om te rennen en te spelen. Ze zullen dit heerlijk vinden en je gezelschap houden als je van huis bent.