De armband als basis sieraad

0
3208
armband

Een tijd lang was de armband niet heel populair. Oorbellen, ringen en wellicht een ketting werden vaak gedragen, maar armbanden zag je bijna niet meer. Toch is dit inmiddels veranderd en zijn er steeds meer mensen die genieten van een mooie armband om hun pols. Niet alleen vrouwen, maar ook mannen, jongeren en kinderen dragen ze. Groot gelijk, een armband kan enorm klassiek zijn, maar ook heel speels en in sommige gevallen zelfs een beetje sexy.

Mooie gouden armbanden

Neem nou bijvoorbeeld de dames armbanden. Een gouden armband dames ziet er ontzettend mooi uit, ongeacht de breedte. Daarnaast is er voor iedereen wel iets te verkrijgen. Wil je graag een mooie dunne armband met een klein hangertje, of juist een brede armband? Het kan allemaal. Ook zijn er armbanden met bedels te verkrijgen, met zirkonia’s of een geschakelde armband. En wil je nou helemaal neutraal gaan zonder steentjes of bedeltjes? Dan kun je ook kiezen voor een ovalen bangle.

Armbanden voor mannen

Ben je voor een man op zoek naar een armband, dan kom je waarschijnlijk al snel uit bij stalen armbanden. Deze ogen stoer, zijn erg casual maar wel overal bij te dragen en hebben een erg mannelijk uiterlijk. Deze armbanden komen vaak in combinatie met (gevlochten) leer, stenen of andere, vaak zwarte, accenten. Maar naast stalen armbanden zijn er natuurlijk ook gewoon gouden en zilveren armbanden voor mannen te koop. Denk maar eens aan een dik geschakelde armband, of een armband met een plaatje waarop bijvoorbeeld de naam van je kind in gegraveerd staat.

Zilveren armbanden

Dat zilveren en gouden armbanden niet de meest favoriete zijn, dat is vaak in winkels te zien. Stalen en leren armbanden zijn er in overvloed, terwijl er vaak maar een beperkte keuze is als je voor een zilveren of gouden armband wilt gaan. Ga je voor een zilveren armband heren dan kom je al snel uit op schakelarmbanden of plaatarmbanden. Deze twee kunnen ook gecombineerd worden. Een schakelarmband zorgt voor een stoere uitstraling, en zijn er in verschillende diktes.

Ook de plaatarmbanden zijn er in verschillende diktes, echter zijn deze nooit te dik omdat de plaat dan je pols belemmert. Een plaatarmband is natuurlijk ideaal wanneer je daar graag iets in wilt graveren, maar dit hoeft niet. Er zijn genoeg mannen die een armband zo ook mooi vinden, en besluiten er niets in te laten zetten.

Beperkte gouden armbanden

Wil je nou echt graag een gouden armband, dan is de keuze vaak heel erg beperkt. Ook hierbij is de schakelarmband te vinden, zelfs in twee verschillende kleuren en in 14 karaat goud. Buiten de schakelarmband is er ook een gewone gouden armband te vinden en een tweekleurige armband. Ondanks dat goud staat voor stijl en welvaart, en het over het algemeen erg populair is, is dat dus niet het gevallen bij armbanden voor mannen.