Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /var/www/vhosts/bloggers.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6085
Nieuwe voetbalschoenen kopen? Hier moet je op letten! | Bloggers.nl
Home Featured Nieuwe voetbalschoenen kopen? Hier moet je op letten!

Nieuwe voetbalschoenen kopen? Hier moet je op letten!

0
Nieuwe voetbalschoenen kopen? Hier moet je op letten!

Voetbal behoort tot de populairste sporten in ons land. Veel jongens, en ook steeds meer dames, staan wekelijks op het voetbalveld voor training(en) en wedstrijd(en). Als voetballer moet jij een aantal dingen voor elkaar hebben om te kunnen voetballen. Zo moet je bijvoorbeeld trainingskleren en scheenbeschermers hebben. Wedstrijdkleding wordt vandaag de dag vaak door de club zelf geregeld. En misschien wel het belangrijkste: voetbalschoenen. Zijn jouw schoenen stuk? Dan moet je nieuwe aanschaffen. Veel mensen doen dit op gevoel, maar dit is niet verstandig. Daarom vertellen wij jou in deze tekst waar jij op moet letten bij de aankoop van nieuwe voetbalschoenen.

Zit de schoen lekker?

Voetbalschoenen worden steeds vaker via het internet besteld. Dit is natuurlijk mooi makkelijk, want je hebt ze vaak de volgende dag al in huis. Probleem is alleen dat jij de schoenen dan niet even aan kunt passen. Hierdoor weet je dus niet zeker of de schoen wel lekker zit. Tijdens de eerstvolgende training of wedstrijd kom jij hier vast en zeker achter. Nadeel is dan alleen dat jij ze niet meer terug kunt sturen wanneer ze toch niet fijn zitten. Je hebt ze immers al gebruikt. Daarom doe jij er goed aan nieuwe voetbalschoenen in de winkel te kopen.

Lees ook: waarmee moet je rekening houden bij de aanschaf van voetbalschoenen

Blijft jouw voet goed op zijn plek?

De voeten van mensen verschillen altijd van elkaar. Zo heeft de een kleine, smalle voeten, terwijl de ander grote, brede voeten heeft. Dit speelt uiteraard ook mee bij de aankoop van nieuwe voetbalschoenen. Indien jij smalle voeten hebt, doe je er goed aan voor een smal model schoen te kiezen. Hierdoor blijft jouw voet goed op zijn plek en kan hij niet gaan schuiven. Bij brede voeten is een smalle schoen juist weer niet aan te raden. De schoen zit dan namelijk te strak en dat kan voor pijnlijke voeten zorgen. Wil jij dat jouw voet beter op zijn plek blijft in de voetbalschoen? Kies dan voor een schoen met een ‘sokje’. Deze zie je tegenwoordig steeds vaker. Zo’n ‘sokje’ zorgt ervoor dat jouw voet goed op zijn plek blijft in een voetbalschoen.

Voor welke ondergrond is de schoen bedoeld?

Zie jij mooie voetbalschoenen in de winkel? Dan ben jij mogelijk geneigd om ze direct te kopen. Pas ze wel eerst even aan. Zitten ze goed? Kijk dan of het schoenen zijn voor de ondergrond waar jij het vaakst op speelt. Tegenwoordig heb je namelijk niet alleen speciale schoenen voor grasvelden, maar ook voor kunstgras. Kunstgrasschoenen hebben vaak kleinere noppen. Op gewoon gras kun jij echter niet goed met deze schoenen uit de voeten. Speel jij even vaak op kunstgras als op gewoon gras? Dan is het misschien het overwegen waard om voor beide ondergronden een paar voetbalschoenen aan te schaffen.

Waar is de schoen van gemaakt?

Vroeger werden voetbalschoenen vrijwel altijd van leer gemaakt. Leer is goed materiaal, wat de kwaliteit van een voetbalschoen natuurlijk bevordert. Toch worden voetbalschoenen vandaag de dag voornamelijk van synthetisch materiaal gemaakt. Het voordeel van dit materiaal is dat het vele malen lichter is. Als jij het als speler van je snelheid moet hebben, kan dit dus zeker bevorderlijk zijn. Leer daarentegen is soepeler en vormt zich op den duur naar je voet. Dit resulteert vaak in een beter pasvorm. Maak altijd een goede afweging voor wat betreft materiaal. Kijk vooral niet alleen naar de prijs. Leren schoenen zijn vaak duurder, maar ze gaan ook vaak langer mee.