Wil je graag een creditcard aanvragen? Gebruik deze tips!

0
512

Het aanvragen van een creditcard is om verschillende redenen een goede beslissing. Zo is het een handig betaalmiddel tijdens het online winkelen. Sommige internationale websites accepteren alleen betalingen met een creditcard. Het is bijzonder vervelend dat je bijvoorbeeld geen vliegticket kunt betalen omdat je niet in het bezit bent van deze betaalkaart. De oplossing is het aanschaffen van dit betaalmiddel. Hoe kun je zo eenvoudig mogelijk een creditcard aanvragen?

Creditcard verovert de wereld

De creditcard bestaat al meer dan een halve eeuw. Het werd in 1950 uitgevonden door Ralph Schneider en Frank X. Het bleek een gouden zet, want in enkele jaren veroverde het betaalmiddel de wereld. Zo werd de ‘club card’ van de Diners Club in 1957 in Nederland geïntroduceerd. Met name het gemak waarmee aankopen konden worden gedaan wist veel mensen te overtuigen. In de loop der jaren boden steeds meer bedrijven het betaalmiddel aan. Bekende namen zijn onder andere VISA en MasterCard. Anno 2024 bestaan er wereldwijd meer dan 2 miljard creditcards, en kun je er in minstens 200 landen gebruik van maken.

Regels en voorwaarden

Voor het aanvragen van een creditcard gelden een aantal regels. Niet iedereen kan de betaalpas namelijk zomaar aanschaffen. Zo moet je aan de kaartverstrekker kunnen aantonen dat je elke maand een bepaald bedrag verdient. Je zult dus een inkomen moeten hebben om van deze kaart gebruik te kunnen maken. Het minimum inkomen per kaart loopt uiteen. Controleer dit vantevoren voordat je aanvraag doet. Daarnaast kan het betaalmiddel alleen worden aangevraagd door personen van 18 jaar en ouder.

Creditcard acties aanvragen

Het aanvragen van een creditcard kost geld. Je neemt namelijk een ‘abonnement’ op het betaalmiddel. Afhankelijk van de kaartverstrekker varieert dit bedrag tussen de 20 en 45 euro per jaar. Dit zijn vrij lage bedragen,  maar wist je dat het zelfs nog goedkoper kan? Steeds meer Nederlanders maken namelijk gebruik van speciale creditcard acties. In dat geval kiezen ze voor een tijdelijke aanbieding met bijvoorbeeld een gratis product als cadeau. Een creditcard aanvragen verloopt hetzelfde als wanneer er geen sprake is van een aanbieding.  Je klikt op het gewenste abonnement en vult je gegevens in.

Aanbiedingen vergelijken

Je kunt behoorlijk veel besparen in je portemonnee door creditcard acties aan te vragen. In enkele gevallen is het zelfs mogelijk om een jaar gratis gebruik te maken van de betaalkaart. Andere acties zijn bijvoorbeeld 5000 airmiles, zoals bij Flying Blue Silver. Je kunt het beste alle acties online met elkaar vergelijken. Zo zie je meteen welke aanbiedingen het meest in jouw voordeel zijn.

Meer klanten

Bedrijven zoals VISA en MasterCard organiseren speciale acties omdat zij meer klanten willen trekken. Het is een manier om meer leden te krijgen, en om deze te behouden. Na een jaar gratis gebruik willen veel mensen niets anders meer omdat het zo handig blijkt te zijn. Bij het aanschaffen van een product geef je de kaart aan de persoon achter de balie. Deze scant vervolgens het te betalen bedrag van je rekening. Deze variant verdwijnt echter steeds meer. Met het oog op veiligheid hebben veel creditcards tegenwoordig ook een pincode. Deze mag je, net als bij een bankpas, zelf uitkiezen. Je hoeft je bij het gebruik van dit betaalmiddel dus nergens zorgen over te maken. Bovendien kun je er overal ter wereld mee betalen, wat bij een bankpas zeker niet altijd het geval is.

Aanvragen en betalen is gemakkelijker dan ooit

De wereld is steeds meer met elkaar verbonden. De creditcard als betaalmiddel is daar een goed voorbeeld van. Tegenwoordig is betalen in het buitenland een fluitje van een cent. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je wel je pincode moet onthouden! De pincode van is namelijk anders dan die van je bankpas. Ook het online aanvragen van deze kaart is niet moeilijk. Bovendien profiteer je meteen van een aantal mooie kortingsacties.