De beste bestemmingen voor een familievakantie

0
2462
familievakantie

Wil jij binnenkort samen met jouw partner en kinderen op vakantie? Dan ben je ongetwijfeld op zoek naar een geschikte bestemming. Aangezien jullie met de kinderen weggaan, moet er aan veel dingen gedacht worden. Het is dus geen zaak van lukraak een vakantie boeken. Nee, want jullie willen natuurlijk wel een geschikte bestemming voor een familievakantie. Als leek is dit echter lastig. Jij weet immers niet wat je kunt verwachten. Waarschijnlijk ga je op de omschrijving van accommodaties af, maar deze berusten lang niet altijd op de waarheid. Wil jij er zeker van zijn dat je een goede bestemming vindt voor jouw familievakantie? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten hieronder de beste bestemmingen voor een familievakantie op een rijtje.

Nederland

Er zijn veel gezinnen die kiezen voor een familievakantie in eigen land. Zeker wanneer jij nog niet eerder met de kids op vakantie bent geweest, kan dit een aanrader zijn. In Nederland vind je vandaag de dag namelijk talloze accommodaties die voornamelijk gericht zijn op kinderen. Zodoende weet jij zeker dat jouw kind het naar zijn zin heeft op vakantie. Bovendien is het voor kinderen makkelijk contact te maken met anderen wanneer jij kiest voor een familievakantie in eigen land. Kinderen hebben doorgaans alleen de Nederlandse taal onder de knie, maar in ons land is dat geen probleem. Er is namelijk geen sprake van een taalbarrière, waardoor zij vriendjes en vriendinnetjes kunnen maken.

Frankrijk

Vind jij een vakantie in eigen land maar niks? Dan kun je natuurlijk ook over onze landsgrenzen gaan kijken. Wil je per se met de auto op pad? Dan zit jij ongetwijfeld niet te wachten op een lange rit, zeker niet met kinderen op de achterbank. Kinderen zijn vaak ongeduldig en kunnen niet lang stilzitten. Een ritje naar de Zuid-Europese kust is dan ook niet altijd prettig. Gelukkig kun je het ook wat dichter bij huis zoeken. Frankrijk lijkt misschien wat ver weg te zijn, maar met een paar uurtjes ben jij al binnen de Franse landsgrenzen. In dit land vind je talloze campings met uitstekende faciliteiten voor kinderen. Jij zult heir dus ook vast en zeker een prettige familievakantie beleven.

Griekenland

Een familievakantie met slecht weer is bijzonder vervelend. Kinderen weten in dat geval niet wat zij moeten doen en gaan zich vervelen. Griekenland is daarom een prima bestemming voor een familievakantie. Het is hier in het grootste deel van het jaar aangenaam warm. Hierdoor kunnen kinderen zich prima vermaken in het zwembad of de zee. De meeste accommodaties zijn daarnaast kindvriendelijk ingericht, waardoor jij hier prima een familievakantie door kunt brengen. Ook de Grieken zelf zijn overigens ontzettend kindvriendelijk, wat natuurlijk bevorderlijk is voor een familievakantie.

Lees ook: Disneyland Parijs

Spanje

Wanneer jij denkt aan een zonvakantie, is de kans groot dat Spanje als één van de eerste landen door jouw hoofd schiet. Dit Zuid-Europese land behoort namelijk tot de populairste vakantiebestemmingen. Ook gezinnen brengen hier met regelmaat een familievakantie door. Nadeel is alleen dat je wel vaak met het vliegtuig moet, waardoor een familievakantie naar Spanje betrekkelijk duur is. Met de auto is het ook wel te doen, alleen ben je wel ontzettend lang onderweg. De accommodaties aan de Spaanse kusten hebben overigens prima faciliteiten voor kinderen. Dit is dus zeker wel een geschikt land voor een familievakantie, maar je moet er wel wat geld voor over hebben.

Turkije

Wil jij vliegen met jouw kinderen, maar mag het niet te veel kosten? Dan is een familievakantie naar Turkije een aanrader. Turkije behoort namelijk tot één van de goedkoopste vakantielanden. Het verblijf is er niet bijzonder duur en ook het dagelijks leven kost weinig in vergelijking met andere vakantiebestemmingen. Bang dat jouw kinderen zich hier niet vermaken? Dat is nergens voor nodig. Turkije is namelijk een kindvriendelijk land. Vrijwel alle accommodaties hebben faciliteiten voor kinderen, waardoor zij zich hier prima vermaken. Bovendien zijn de Turken ook nog eens heel erg kindvriendelijk. Enige nadeel aan een familievakantie in Turkije kan de temperatuur zijn. In de zomermaanden is het hier vaak erg heet en dat is niet prettig voor de meeste kleine kinderen.