Wil je een website mobielvriendelijk maken? Zo doe je dat!

0
464

Inmiddels kunnen we ons geen wereld meer voorstellen zonder mobiele telefoons. Ook zoekmachine Google beseft de impact die mobiele telefoons hebben op onze maatschappij. Wil je een website mobielvriendelijk maken? In dit artikel vind je een aantal handige tips!

Een website mobielvriendelijk maken: zo begin je

Tegenwoordig is het haast noodzakelijk om een website mobielvriendelijk te maken. Google beloont het namelijk met een hogere plek in de zoekresultaten. Er zijn verschillende manieren waarop je een website geschikt kunt maken voor de mobiele telefoon. Denk onder andere aan responsive design, maar ook afzonderlijke URL’s en dynamische weergave. Voor een succesvolle mobiele website dien je aan een aantal strenge eisen te voldoen.

Waarom er meer nodig is dan een responsive design alleen

Tegenwoordig is het niet meer voldoende om alleen een responsive design te hebben. Zo moet een website een juiste lettergrootte gebruiken om leesbaar te zijn. Het is handig om een aantal testjes uit te voeren, zodat je zeker weet dat de website aan alle strenge eisen van Google voldoet. Op het wereldwijde web vind je diverse handleidingen om je kennis bij te spijkeren. Doe daarnaast een aantal testen, zoals zoals de mobiel- vriendelijkheid test en een mobielvriendelijkheidsprogramma waarbij onder andere wordt
gekeken naar de snelheid van je site. Google zelf geeft ook een aantal handige tips aan
websitemakers. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Google Search Console, en misschien leer je nog iets nieuw!

Ranking op basis van zoekresultaten

Hou bij het maken van een mobielvriendelijke website een aantal zaken in je achterhoofd. Zo wordt je site alleen gerankt op basis van zoekresultaten op je mobiele telefoon. Deze staat dus los van de zoekresultaten voor de desktop. Het maakt daarbij niet uit of een website een responsive design heeft. Is je site wel geschikt voor op de mobiel, zorg er dan voor dat het goed laadt en er perfect uitziet.