Waarom een winterse vakantie in Lapland onvergetelijk is

0
607

Lapland, te vinden in de noordelijke uithoeken van Europa, heeft een betoverend winterlandschap, een unieke cultuur en pure wildernis. Bovendien past deze bestemming perfect bij de donkere, magische dagen voor kerst. In dit artikel vind je 5 redenen waarom een vakantie naar Lapland een unieke ervaring is!

Reden 1: Het Noorderlicht zien is een unieke ervaring

Voor veel mensen is de mogelijkheid om het Noorderlicht te zien een goede reden om naar Lapland te gaan. Dit natuurverschijnsel staat ook wel bekend als de Aurora Borealis. Door de ligging van Lapland binnen de poolcirkel zie je deze prachtige lichtshow vanaf de eerste rij. Stel je voor dat je onder een hemel staat die verlicht is met groene, roze en paarse tinten terwijl de aurora’s over de horizon dansen. Een prachtige vertoning die je nooit meer vergeet!

Reden 2: Lapland vormt de thuisbasis van de Kerstman

Lapland staat bekend officiële thuisbasis van de Kerstman en een bezoek aan Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland, is een geweldige ervaring. Of je nu wel of niet in de Kerstman gelooft! In Santa Claus Village kun je de man in het rood zelf ontmoeten, zijn werkplaats verkennen en zelfs de magische poolcirkel oversteken. De feestelijke sfeer, compleet met kerstversiering en vrolijke elfen, maakt het vooral voor gezinnen een magische ervaring.

Reden 3: Je beleeft er geweldige winteravonturen

Voor wie op zoek is naar een dosis adrenaline biedt Lapland een breed scala aan winteractiviteiten. Van tochten met husky’s en rendieren tot een tocht op de sneeuwscooter: mogelijkheden voor avonturen heb je hier genoeg! De ongerepte wildernis is een speeltuin voor wintersporters, met mogelijkheden voor langlaufen, ijsvissen en zelfs ijsklimmen voor de avonturiers.

Reden 4: Je geniet er van unieke accommodaties

Lapland heeft een groot aantal accommodaties die jouw vakantie nog beter maken dan gedacht. Verblijf bijvoorbeeld in een traditionele blokhut omringd door besneeuwde bossen. Het knusse interieur en de knetterende open haard vormen een contrast met het hagelwitte landschap buiten. Wil je echt een onvergetelijke ervaring? Breng dan een nacht door in een iglo met een glazen dak. Staar naar de sterrenhemel en misschien vang je nog wel een glimp op van het Noorderlicht.

Reden 5: Je leert de Sámi cultuur kennen

Lapland is de thuisbasis van de inheemse Sámi bevolking, wiens rijke culturele erfgoed deze regio nog interessanter maakt. Leer meer over traditionele gewoonten, geniet van de lokale keuken en ervaar de schoonheid van Sámi handwerk.

Reden 6: Je ervaart de wildernis als geen ander

De uitgestrekte wildernis van Lapland is een fantastische plek wanneer je op zoek bent voor  naar rust en verbondenheid met de natuur. De ongerepte landschappen, vaak onder een dikke laag sneeuw, hebben een serene sfeer waar je meteen verliefd op wordt. Of je nu nationale parken verkent, een ontspannen wandeling maakt door besneeuwde bossen of gewoon geniet van de stilte van de wildernis: Lapland is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van alledag!