Marmer in de badkamer zorgt voor een fijne en luxe uitstraling

0
1523
marmer badkamer

Het is erg belangrijk om een fijne sfeer te creëeren in de badkamer. Het is namelijk de ideale plek om bij te komen na een drukke werkdag. Laat je bijvoorbeeld wegzinken in een warm bad en droom even helemaal weg. Of geniet in plaats daarvan van het prachtige marmer in de badkamer. Dit natuursteen past er namelijk perfect bij. Het zorgt voor een fijne en luxe uitstraling. Welke keuzes zijn er wanneer je marmer in de badkamer overweegt? Maak ook een weloverwogen besluit welke sanitair je kiest in je badkamer. Qua sanitair is er namelijk ook keuze uit honderden verschillende mogelijkheden.

Marmer in de badkamer

De badkamer is een belangrijke plek in de woning. Marmeren tegels zorgen voor een rustige uitstraling, waardoor je onder de douche of in bad nog meer ontspant. Bovendien geeft natuursteen de badkamer een tijdloze en chique uitstraling. Niet voor niets wordt marmer geassocieerd met luxe en stijl. Dit bereik je bijvoorbeeld door zwarte en marmeren tegels met elkaar te combineren.

Een paleisje vol luxe

Met marmer in de badkamer creëer je een eigen paleisje. Kies daarbij voor tegels die volledig aansluiten bij je smaak. Marmer is namelijk verkrijgbaar in diverse kleuren. Zwart, wit en grijs spreekt voor zich, maar wat dacht je bijvoorbeeld van rood of roze? Daarmee kies je voor een opvallende en unieke badkamer. Toch wordt de kleur wit het vaakste gekozen. Men associeert dit namelijk met luxe en kwaliteit. Met name het marmer van Carraragroeves is wereldberoemd. Dit natuursteen wordt al eeuwen gebruikt voor badkamers en badhuizen. Ook is het belangrijk om de juiste sanitair uit te zoeken in je badkamer. Er zijn echt honderden soorten inrichting van een badkamer. Een weloverwogen besluit is daarom belangrijk.

Klassieke en moderne uitstraling

Het voordeel van wit marmer is dat het zowel past bij een klassieke als moderne badkamer. Combineer de tegels bovendien met een marmeren vloer voor een nog luxere uitstraling. Maar wie weet ben je geen liefhebber van wit. Gelukkig past ook donker marmer perfect bij verschillende stijlen badkamers. Je zou bijvoorbeeld lichtbruine kastjes kunnen combineren met bruin marmer.

Marmer met patronen

Een interessant element aan marmer is dat sommige varianten ook patronen bevatten. Onder invloed van materialen zoals zand zijn tijdens het ontstaansproces bijvoorbeeld geaderde en gewolkte patronen ontstaan. In feite is het een soort ‘beschadiging’ die zeer goed heeft uitgepakt. De fantastische patronen zorgen voor een waar kunstwerk in je badkamer.

Prijs voor marmeren tegels en vloeren

Marmer is een zeer luxe natuursteen. Er hangt dan ook een prijskaartje aan. Voor tegels betaal je gemiddeld 45 tot 80 euro per vierkante meter. Marmeren vloeren zijn uiteraard

duurder. Dez precieze precies is afhankelijk van de vloerdikte, het formaat van het marmer en de gewenste kleur. De gemiddelde prijs van marmer ligt tussen de 130 en 300 euro per vierkante meter. Een klein overzicht van de prijzen:

Vloerdikte Prijs
2 centimeter 130 tot 190 euro per m2
3 centimeter 170 tot 290 euro per m2
4 centimeter 250 tot 265 euro per m2
5 centimeter 280 tot 300 euro per m2