Online daten met Happn

0
3775
dating happn

Ben je iemand op straat gekomen, maar durfde je diegene niet aan te spreken? De kans is aanwezig dat je de betreffende persoonlijk alsnog tegenkomt op Happn! Happn is een online dating applicatie gebaseerd op de exacte locatie van gebruikers. Bij Happn zie je precies welke gebruikers je bent tegengekomen en wanneer dit was. Vervolgens kun je op basis van het profiel direct een bericht sturen of een zogenoemde ‘like’ geven. Net als bij andere applicaties is het sturen van een bericht zonder dat er een match is meestal niet gratis. Pas nadat de ander wederzijdse interesse heeft getoond, kun je een bericht naar elkaar sturen.

Wat zijn de nadelen van Happn?

Het grootste nadeel van Happn is dat de lijst met tegengekomen gebruikers doorgaans gigantisch lang wordt. Vooral nadat je een rondje hebt gelopen door een grote stad in Nederland, zul je al snel het overzicht in de lijst kwijtraken. Een ander nadeel is dat Happn vaak minder geschikt is voor de wat kleinere dorpen in Nederland, vaak zul je dan dezelfde mensen tegenkomen. Daarnaast is de lijst met tegengekomen mensen dan vaak ook een stuk kleiner, waardoor de keuze beperkt is. In tegenstelling tot de andere applicaties, zie je bij Happn dus alleen nieuwe profielen als je daadwerkelijk van huis gaat. Als nadeel van Happn kan worden aangemerkt dat veel functies uiteindelijk betaald zijn, waardoor de applicatie slechts beperkt bruikbaar is op het moment dat je hiervoor niet wilt betalen. Happn kan alleen worden gebruikt in de vorm van een applicatie, het is dus niet mogelijk om via een website gebruik te maken van Happn. Tot slot kan het als een nadeel worden gezien dat Happn constant weet waar jij als gebruiker bent en dit ook communiceert naar potentiële matches.

Wat zijn de voordelen van Happn?

Het grootste voordeel van Happn is wederom de laagdrempeligheid. Happn is snel te downloaden en het aanmaken van een profiel kost ook slechts enkele minuten. Tegenover Tinder heeft Happn bijvoorbeeld weer als voordeel dat er onbeperkt ‘likes’ gegeven kunnen worden. Daarnaast kun je bij Happn ook veel duidelijker zien wie je bent tegengekomen en op welke locatie, dit is dan weer vergelijkbaar met Badoo. Als voordeel van Happn kan ook worden aangemerkt dat de applicatie gratis te downloaden en gebruiken is. De chatfunctie van Happn is weer wat uitgebreider dan Tinder, maar minder uitgebreid dan bij Badoo. Bij Happn is het mogelijk om elkaar een opgenomen spraakbericht te sturen. Ook is het mogelijk om muziek met elkaar te delen via de chatfunctie.

Wat is een goed alternatief voor Happn?

Zoek je naar een applicatie vergelijkbaar met Happn? Dan is wellicht waarschijnlijk de applicatie die het best aansluit bij jouw wensen. Badoo heeft ook als functie dat je kunt zien wie je bent tegengekomen, echter zijn de aanvullende functies van Badoo een heel stuk uitgebreider dan bij Happn. Een ander alternatief voor Happn kan Tinder zijn. Echter heb je bij Tinder veel minder inzicht in de exacte locatie van de andere gebruiker. Bij Tinder is het alleen maar zichtbaar op hoeveel kilometer de ander zich van jou bevindt.

Voor welke besturingssystemen is Happn momenteel geschikt?

Happn is momenteel gratis te downloaden voor Apple smartphones (iOS), Android smartphones of Windows smartphones. Bezoek de app store van jou smartphone voor het downloaden van de applicatie. Voor het gebruik van Happn moet je wel in het bezit zijn van een geldig Facebook account.