Waarom is SUP boarden de ultieme workout?

0
12563

SUP boarden is op dit moment zeer populair. Niet verrassend, want het is dan ook een zeer mooie sport in de buitenlucht. Vooral in de zomermaanden zie je op het water zeer veel mensen deze uitdaging aangaan. SUP boarden biedt meer dan leuk vermaak alleen. Het is namelijk ook een zeer goede workout. Waarom is SUP boarden goed voor je gezondheid?

Ontspannen en trainen tegelijkertijd

SUP boarden is een vorm van ontspanning. Je kunt volop genieten van het water en het weer. Bovendien is een SUP board niet afhankelijk van windkracht en golfhoogtes. Je kunt het dan ook doen wanneer je wilt. Bovendien word je van SUP niet alleen ontspannen, maar nog zeer fit ook. Het peddelen is namelijk een goede workout. Je been- en core spieren moet flink worden aangespant. Deze delen van je lichaam krijgen dus een flinke training.

Train elke spier in je lichaam

Met deze sport train je bijna elke belangrijke spier in je lichaam. Naast je beenspieren krijgen ook je buik-, arm-, rug-, en schouderspieren een flinke workout. Natuurlijk kun je dit ook bij andere sporten trainen, zoals hardlopen en fitnessen. Het verschil met hardlopen is echter dat je lichaam minder schokken te verwerken krijgt. Je staat immers stil op het board, en ook nog eens in de buitenlucht. Met SUP kies je dus voor een flinke workout zonder dat je lichaam te zwaar belast wordt.

Flink wat calorieën verbranden

Bijkomend voordeel is je met SUP boarden ook nog eens flink wat calorieën verbrandt. Het is dan ook niet voor niets een zeer populaire sport. In slechts een uurtje peddelen verlies je naar schatting al 623 tot 735 calorieën. Het is dan ook zeker de moeite waard om een SUP board aan te schaffen.