Tijd voor een nieuw horloge?

0
3266
nieuw horloge

Horloges zijn niet alleen maar handig voor de tijd. Ze zijn een accessoire, een sieraad, en kunnen erg bepalend zijn voor je uiterlijk in combinatie met je outfit. Zeker vrouwen kunnen hier heel veel aandacht aan besteden, en hebben dan vaak ook meerdere horloges liggen. Je wilt namelijk niet een roségouden horloge dragen met zilveren sieraden en een rode jurk.

Voor welk type ga je?

Als je gaat kijken naar horloge dames, dan zie je dat de keuze erg groot is. Het is hierbij dan ook belangrijk na te denken over wat er bij jou past. Kies je voor een klassiek dameshorloge? Of ga je toch liever voor een armbandhorloge, designhorloge, digitaal horloge of toch een smartwatch? En als je voor een klassieke variant gaat, wil je dan de datum op de wijzerplaat hebben of juist niet? Ook qua horlogebanden zijn er verschillende mogelijkheden; zo kun je kiezen voor een leren band, maar ook een wikkelband, stalenband of een stoffenband.

Wil je graag met de trend meegaan, dan kun je het beste kiezen voor een minimalistisch horloge. Deze zijn namelijk erg populair. Bekende horlogemerken als Jacob Jensen en Danish Design maar ook nieuwe merken als Cluse en Daniel Wellington doen ook mee met deze trend.

Verschillende opties

Naast het type horloge en de band die daarbij hoort, zijn er nog meer verschillende opties. Zo kun je ook nadenken over de grootte en de dikte van het horloge, de kleur, het materiaal, de kleur van de wijzerplaat en welke sluiting het horloge heeft. Daarnaast kan het glas bij sommige horloges ook nog verschillen en zijn er ook horloges verkrijgbaar die waterdicht zijn. En ga je voor een smartwatch, dan zijn er nog veel meer opties. Zo zijn er verschillende sportopties beschikbaar als je bijvoorbeeld veel outdoor activiteiten doet, graag zwemt of hardloopt of regelmatig aan fitness doet.

Horloge van Michael Kors

Eén van de populairste horlogemerken is Michael Kors. De Michael Kors horloges zijn vrijwel altijd direct te herkennen aan het design, maar tegenwoordig zijn ook de technische ontwikkelingen erg belangrijk. Dit heeft er namelijk voor gezorgd dat Michael Kors inmiddels ook een mooie collectie smartwatches heeft. Deze zijn via bluetooth te koppelen aan je smartphone zodat je niks meer hoeft te missen. En wil je graag je hartslag bijhouden tijdens het hardlopen of het aantal calorieën bijhouden omdat je op dieet bent? Dan is dat ook mogelijk.

Typerend voor de horloges van Michael Kors zijn natuurlijk de gouden horlogebanden met kristallen. Dit vind je bij vrijwel alle horloges terug, ook bij de smartwatches al zijn deze over het algemeen wel iets ‘stoerder’. Je ziet iets minder goud en kristal en iets meer staal of siliconen.