Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /var/www/vhosts/bloggers.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6085
Dit zijn veelvoorkomende fouten bij startende beleggers | Bloggers.nl
Home Geld Dit zijn veelvoorkomende fouten bij startende beleggers

Dit zijn veelvoorkomende fouten bij startende beleggers

0
Dit zijn veelvoorkomende fouten bij startende beleggers

Er zijn veel voorkomende fouten die vooral beginnende beleggers maken. De markt proberen te timen, uitstellen en hopen op een lagere punt is 1 van die grote fouten. Nooit uitstellen bij een goeie lange termijn visie op een aandeel. Stel je koopt op een hoog punt dan kan je de gemiddelde aankoop prijs omlaag halen als je bijkoopt op een laag punt. Dit is maar één van de tips die in dit artikel aan de orde komen. Hoe voorkom je fouten wanneer je begint met beleggen?

Tip 1: Koop op hoge en lage punten

Als je als plan hebt om maandelijks te gaan beleggen dan dien je op hoge en op lage punten kopen. Daardoor is je gemiddeld aankoopkoers ongeveer het gemiddelde. Daarnaast beginnen veel belegger zonder buffer. Met een buffer heb je altijd geld achter de hand en hoef je niet geld uit beleggingen te halen voor onverwachtste kosten.

Tip 2: Handel nooit met emotie

Niet aan je beleggingsplan houden en met emotie handelen is ook een grote fout. Het komt namelijk wel eens voor dat de markt een dipje heeft. Zoals met de corona pandemie. Op de korte termijn zagen veel beleggers rode cijfers en gingen uit paniek verkopen. Terwijl de markt altijd weer de weg naar boven zal vinden. Als je voor minimaal 10 jaar belegt dan zal je er meestal altijd positief uitkomen, omdat de laatste 150 jaar er gemiddeld 8% rendement word behaald op aandelen/ETF. Het is ook belangrijk om je inkomsten en uitgaven op een rij te zetten en je financiën goed op orde te hebben. Hierdoor kan je goed kijken waarop je kunt besparen en zo kan je meer beleggen. En als laatste is de spreiding een grote fout van beginnende beleggers. Met een goeie spreiding voorkom je dat een groot deel van je portfolio in waarde daalt. Zorg dus altijd voor een goeie spreiding over verschillende landen en sectoren.

Tip 3: Kies voor populaire ETF’s

De 2 populairste ETF’s zijn de VWRL en de S&P500. VWRL is een ETF die je kan kopen op de beurs. De VWRL is zo bekend om zijn enorme spreiding. Je belegt namelijk met 1 aankoop in meer dan 3000 bedrijven in verschillende sectoren en landen en deze ETF heeft ook nog eens geweldige cijfers laten zien. De VWRL behaalde namelijk de laatste 10 jaar gemiddeld 11% rendement per jaar. Als je in de S&P 500 belegt, dan beleg je met 1 aankoop in de 500 grootste Amerikaanse bedrijven. De S&P 500 is dus een ETF met een mindere spreiding, maar zeker een goeie ETF om in te beleggen en mooie rendementen op te behalen de komende 20 jaar. Ook de S&P500 behaald de laatste jaren gemiddeld goeie rendementen.

Tip 4: Bouw vermogen op met de compound interest effect

Doordat je vrijwel zeker een gemiddeld jaarlijks rendement van 8% kan verwachten bij de VWRL en S&P500, kan je goed gebruik maken van de compound interest effect. Compound interest is een beleggingsmanier waarbij je elke maand een vast bedrag inlegt en als doel hebt jaarlijks gemiddeld 8% rendement te behalen.

Praktijkvoorbeeld

Stel je belegt elke maand 250 euro tegen een gemiddeld jaarlijks rendement van 8% per jaar en dat is de laatste 100 jaar heel realistisch geweest. Dan zal je na 30 jaar een vermogen van ongeveer 300.000 euro hebben opgebouwd. Zelfs met 50 euro per maand zal je een flink vermogen kunnen opbouwen door de compound interest effect. Stel je kan 500 euro per maand beleggen. Dan zal je na 30 jaar 600.000 euro hebben opgebouwd. Elke 50 euro die je extra per maand kunt beleggen heeft dus gevolgen voor je vermogen op de lange termijn. Daarom speelt de leefstijl van iemand een belangrijke rol in hoe succesvol iemand gaat worden. Hou je onnodige uitgaven dus beperkt.