Zo leef je gezond in Corona tijd

0
1283

Een toenemend aantal onderzoeken toont aan dat de truc voor een levenslange goede gezondheid ligt in wat specialisten een ‘way of life’ noemen: eenvoudige veranderingen aanbrengen in dieet, training en stress en angst verminderen. Om je te helpen die kennis meteen in resultaten om te zetten bij deze een aantal tips om gezond te leven in Corona tijd.

Tip 1: Denk positief

Onderzoek toont aan dat een gezond en positief perspectief helpt bij het opbouwen van een gezonder immuunsysteem en het algemeen welzijn stimuleert. Je lichaam denkt wat je veronderstelt, dus concentreer je op het positieve.

Tip 2: Eet voldoende groentes

Gezond eten is heel belangrijk. Streef naar vijf porties groenten per dag – rauw, gestoomd, of geroerbakt. Een dieet met veel groenten wordt in verband gebracht met een verminderd risico op het ontstaan van kankercellen van de long, dikke darm, borst, baarmoederhals, slokdarm, buik, blaas, alvleesklier, en ook eierstokken. En veel van de krachtigste fytonutriënten zijn die met de meest gedurfde kleuren – zoals broccoli, kool, wortels, tomaten, druiven, en bladrijke eco-vrienden.

Tip 3: Eet 5 kleine maaltijden per dag

Wat, wanneer, zowel als hoeveel je eet kan zowel je stofwisselingsproces als je energieniveau geleidelijk op peil houden, zodat je de hele dag door extra kracht hebt. Een “5-maaltijd ideaal” helpt je je gewicht te beheersen, je hoofd koel te houden, je aandacht vast te houden, zowel als begeerten te vermijden.

Tip 4: Zorg voor voldoende beweging

Wist je dat dagelijkse lichaamsbeweging elk van de biomarkers van veroudering kan verminderen? Dit bestaat uit het stimuleren van het gezichtsvermogen, het normaliseren van hoge bloeddruk, het opvoeren van mager spierweefsel, het verlagen van cholesterol, en ook het opvoeren van de botdichtheid. Als je goed wilt leven en langer wilt leven, moet je bewegen!

10 minuten bewegen helpt al

Onderzoek toont aan dat ook tien minuten lichaamsbeweging een verschil maakt – dus doe iets! Zet de stereo aan en dans in je huiskamer. Schrijf je in voor lessen swingdansen of stijldansen. Wandel naar het park met je jongeren of een buurvrouw met wie je wilt bijpraten. Spring touwtje of speel hinkelbaan. Draai een hoelahoep. Speel watervolleybal. Fiets naar je werk. Spring op een trampoline. Kies een wandelroute.

Tip 5: Rust voldoende uit

Als je moeite hebt om uit te rusten, probeer dan ontspanningsmethoden zoals bezinning en yoga oefeningen. Of consumeer een piepklein naar bed gaan hapje van voedingsmiddelen die onthuld zijn om de geest en het lichaam in de ruststand te helpen zetten: volkoren granen met melk, havermout, kersen, of kamillethee. Dim je kamer veel meer en zet je klok van je af. Noteer zorgen of veeleisende gedachten om ze uit je hoofd te krijgen. Dit helpt je ze meteen in perspectief te plaatsen, zodat je kunt ophouden erover te stressen.