Hoe overleef je een financiële noodsituatie?

0
1215

Zit je financieel even krap? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Alleen dan kom je uit een financiële noodsituatie. Leef je eigen leven en besteed uw tijd en energie aan het verbeteren van jouw vaardigheden op welke manier dan ook.

Tip 1: Betaal je schulden zo snel mogelijk af

Als je schulden hebt, gebruik dan een deel van je maandelijkse betaling om een beetje extra te besteden aan afbetalen van een schuld. Door meerdere schulden te betalen betaal je minder rente voor schulden die je niet binnen een paar maanden kan afbetalen. Bereken het minimumbedrag voor elke schuld, en bepaal met alle drie de minima hoeveel geld je je kunt veroorloven om elke maand opzij te zetten. Om het uitstelgedrag dat leidt tot te late betalingen en gemiste betalingen tegen te gaan, zou je elke maand een automatische afschrijving van jouw betaalrekening kunnen instellen.

Tip 2: Ga sparen en denk na over aankopen

Om een financiële noodsituatie te overleven, is het belangrijk om nu te sparen. Stop elke betaaldag ook een beetje extra in de spaarcategorie. Denk na voor je een aankoop doet, heb ik dit echt nodig? Als het antwoord nee is, doe het dan niet.

Tip 3: Vraag om korting

Vraag om korting. Je moet je behoeften bepalen en die hebben we allemaal. We hebben voedsel, kleding en vervoer nodig. We hebben een dak boven ons hoofd nodig, net als benzine voor de auto. Dan is een beetje korting natuurlijk wel heel fijn. Wie niet waagt, wie niet wint.

Tip 4: Leer leven met weinig

Als je je geld uitgeeft aan spullen, leer dan te leven met weinig. Bereken je maandbudget en geef alleen geld uit aan wat noodzakelijk is. En je hoeft jouw auto echt niet in te ruilen voor een nieuw exemplaar. Leasen is ook prima. Daardoor hoef je immers een minder groot geldbedrag in een keer neer te leggen voor een auto. Ook andere huishoudelijke producten, zelfs wasmachines, zijn tegenwoordig te leasen.