Jouw huis ongediertevrij maken

0
976
ongedierte in huis

Je woning is een plek waar je moet kunnen genieten van een optimaal wooncomfort. De aanwezigheid van ongedierte kan dit wooncomfort ernstig verstoren. Of het nu gaat om muizen, ratten, vliegen of mieren. Elke ongediertesoort veroorzaakt op zijn eigen manier overlast en dient bestreden te worden. Wil je zeker zijn van een snelle en bovenal effectieve bestrijding? Schakel dan voor het beste resultaat een professionele ongediertebestrijder in.

Welke ongediertesoorten zijn er?

In Nederland komen heel veel verschillende ongediertesoorten voor. De meest bekende ongediertesoorten zijn muizen en ratten. Maar er zijn nog veel meer beestjes die voor veel overlast kunnen zorgen. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan wespen. Deze insecten ben je vanwege de gemene steken die ze kunnen uitdelen liever kwijt dan rijk. Maar ook nog kleinere ongediertesoorten zoals mieren kunnen voor overlast zorgen. Deze beestjes lijken vanwege hun kleine afmeting wellicht onschuldig, maar dat zijn ze niet. Ze kunnen namelijk allerlei bacteriën op jou overbrengen als ze in jouw eten gezeten hebben. Daarnaast kunnen ze met hun graafgedrag het terras in jouw tuin ruineren. Ook deze beestjes heb je dus liever niet in je woning of tuin. Elke ongediertesoort is anders, maar ze veroorzaken allemaal een vorm van overlast.

Waar komt ongedierte in huis voor?

Ongedierte kan op verschillende plekken in huis de kop opsteken. Uiteraard hangt de plek waar het ongedierte zich bevindt af van de ongediertesoort. Zo zullen muizen en mieren zich vooral rondom voedingswaren begeven. Terwijl een papiervisje graag op zolder in jouw boekenkast bivakkeert. Houtworm en boktor zullen daarentegen een houtrijke plek uitkiezen. De plek waar het ongedierte zich bevindt, hangt dus samen met de voeding die ze zoeken. Vaststaat dat bij elke ongediertesoort op elke plek in huis het raadzaam is de beestjes te bestrijden. In sommige gevallen kun je dit zelf doen. Maar wil je zeker zijn dat echt alle beestjes weg zijn? Laat dan een ongediertebestrijder het ongedierte bestrijden.

Ongedierte in huis voorkomen doe je zo

Ongediertebestrijding is noodzakelijk als je kampt met ongedierteoverlast. Maar het liefst voorkom je een ongedierteplaag natuurlijk. Hoe je dit doet? Door zorg te dragen voor een goede hygiëne in en rondom huis. Ongedierte is altijd op zoek naar voedsel. Zorg er daarom voor dat er voor de beestjes bij jou thuis niets te halen valt. De beestjes hebben dan simpelweg geen reden om bij jou langs te komen. Voorkom dus rondslingerende etensresten en sluit voedselverpakking goed af. Daarnaast is het dichten van gaten en kieren een zinvol preventiemiddel. Dit zorgt er samen met een goede hygiëne voor dat je de ongediertesoorten op afstand houdt.