Wat zijn superfoods en waarom zijn ze goed voor je gezondheid?

0
533

Superfoods hebben geen duidelijke definitie als het gaat om voedingsnormen, omdat er geen vastgestelde eisen zijn waaraan een voedingsmiddel moet voldoen om dit label te verdienen. Superfoods worden doorgaans omschreven als natuurlijke voedingsmiddelen die boordevol voedingsstoffen zitten en tegelijkertijd weinig calorieën bevatten. En er is nog veel meer over te vertellen!

Wat is een superfood?

Wanneer we het hebben over superfoods, bedoelen we de krachtpatsers van de natuur op het gebied van gezondheid. Niet al het gezonde voedsel valt in deze categorie – alleen dat wat buitengewone gezondheidsvoordelen biedt.

Antioxidanten

Superfoods vallen op door hun overvloedige aanvoer van antioxidanten, de beschermende verbindingen die je cellen beschermen tegen schade en mogelijk het risico op verschillende ziekten zoals hartziekten en kanker verminderen. Deze speciale voedingsmiddelen zijn ook schatkamers gevuld met essentiële mineralen (denk aan calcium, kalium, ijzer) die je lichaamsfuncties op opmerkelijke manieren optimaliseren.

Boordevol vitamines

En laten we vitamines niet vergeten! Hoewel het het beste is om deze organische verbindingen uit natuurlijke voedselbronnen te halen in plaats van supplementen, bieden superfoods een ruime dosis om vitaliteit in je lichaam te ontsteken.

Wat zijn de voordelen van superfoods?

Deze voedingsstoffenrijke voedingsmiddelen bieden tal van voordelen. Laten we eens kijken naar drie belangrijke vordelen:

1 – Verbetering van de hartgezondheid

Superfoods zoals noten, fruit en groenten doen wonderen voor het welzijn van het hart door het verlagen van cholesterol- en bloeddrukniveaus. Door deze superfoods in je maaltijden op te nemen, kun je mogelijk het risico op hartaanvallen en beroertes verlagen.

2 – Verhoging van het energieniveau

Regelmatige consumptie van superfoods zorgt gedurende de dag voor een energieboost vanwege hun uitzonderlijke voedingswaarde. Bovendien zitten deze voedingsmiddelen boordevol antioxidanten die schadelijke vrije radicalen bestrijden die verantwoordelijk zijn voor het beschadigen van onze cellen.

3 – Je valt er mee af

Wil je graag afvallen? Zoek niet verder dan superfoods! Ondanks dat het weinig calorieën bevat, bieden het royale porties essentiële vitamines, mineralen en vezels, waardoor je optimale voeding behoudt terwijl je geniet van smaakvolle maaltijden! Bovendien bevordert het nuttigen van gezonde maaltijden met superfoods verzadiging tussen de eetmomenten door.

Superfoods: kampioenen van de gezonde stoffen

Kort samengevat zijn superfoods de kampioenen van voedingsstoffen en zouden ze ongetwijfeld in het dieet van elke persoon moeten worden opgenomen. Vol antioxidanten, vitamines, mineralen en een scala aan nuttige elementen fungeren ze als schildwachten tegen chronische aandoeningen zoals hartziekten of kanker. Om gezond en vitaal te blijven, is het essentieel om een bord vol gevarieerde superfoods te hebben, aangezien elk krachtig voedsel zijn eigen unieke voedingsprofiel meebrengt dat ons lichaam nodig heeft. Wees verstandig bij het kiezen van je deel van de uitgebreide lijst die beschikbaar is. Granen, fruit, groenten samen met noten en zaden leveren vaak goede resultaten op als je wil afvallen.