3 tips om jouw thuiskantoor optimaal in te richten

0
1161
man achter bureau thuis

Vanuit huis werken heeft een aantal fijne voordelen, waarbij de grootste natuurlijk is dat je de deur niet uit hoeft te gaan om aan het werk te kunnen. Af en toe aan de keukentafel werken kan fijn zijn, zeker als je dan af en toe een praatje kunt maken met je partner, maar het is niet aan te raden voor een langere periode. Heb je de mogelijkheid voor een thuiskantoor, maar weet je niet hoe je deze het beste in kunt richten? Dan is het zeker de moeite waard dit artikel door te nemen.

Zorg voor de juiste meubels

Je zit de hele dag achter een bureau, en dus doe je er goed aan te zorgen voor een bureau die aan al jouw verwachtingen voldoet. Een zit-sta bureau is aan te raden, zodat je eenvoudig van houding kunt wisselen. Dit voorkomt dat je de hele dag in dezelfde positie zit, wat weer rugklachten kan veroorzaken. Ga je toch liever voor een normaal bureau, zorg er dan voor dat deze hoog genoeg is en je genoeg beenruimte hebt. Ook de juiste stoel is uiteraard belangrijk. Een bureaustoel ergonomisch zorgt ervoor dat jij altijd in de juiste houding zit waardoor nek- en rugklachten worden verminderd of voorkomen. Het is de bedoeling dat jij je onderarmen plat op je bureau kunt leggen terwijl je goed rechtop zit. Is dit het geval? Dan zijn de afmetingen goed. Wanneer dit niet het geval is zou je de hoogte van je bureaustoel aan moeten passen.

Voldoende licht

Natuurlijk licht is belangrijk, zeker wanneer je de hele dag achter de computer bezig bent. Zorg er dus voor dat je bureau in de buurt van het raam staat. Daarnaast heb je ook nog de nodige lampen nodig, want in een slecht verlichte ruimte werken zorgt voor hoofdpijn. Is je werkkamer niet heel groot? Dan heb je waarschijnlijk genoeg aan een goede plafondlamp. Eventueel zou je ook nog een bureaulamp aan kunnen schaffen als je dit fijn vindt. Is jouw thuiskantoor op de begane grond? Dan kan het goed zijn dat er veel inkijk is. Om dit te voorkomen, maar toch ook nog voldoende licht te hebben, kun je shutters aanschaffen. Ook plakfolie op het raam werkt vaak. Zo heb je toch de nodige privacy, maar hoef je jezelf niet volledig af te zonderen.

Maak het gezellig

Als je dan de hele dag in je kantoor bezig bent, wil je wel dat het er een beetje gezellig is. Zorg dus voor wat mooie planten, een radio voor de nodige muziek en wat decoratie aan de muur. Het is per persoon verschillend hoeveel decoratie er opgehangen kan worden. Merk je dat je hier snel van afgeleid raakt? Kies er dan voor enkel wat aan de muur achter je op te hangen, zodat je het niet ziet als je aan het werk bent. Heb je ruimte in je kantoor voor een hoekje waar je wat kan ontspannen? Dan is dat ook zeker de moeite waard. Dit kan al met een lekkere fauteuil of een tweepersoonsbank. Het gaat er vooral om dat je daar kunt zitten als je even een pauze nodig hebt.