Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Geld lenen & Lening Afsluiten 

Jongeren gek op lenen

17:26, 8/1/2010  ..  7 comments  ..  Link

Veel jongeren zijn tegen lenen. Iets meer dan de helft, blijkt uit onderzoek van het ministerie van Onderwijs. Toch doet 41% dat wel als ze krap zitten. Ze houden dan vaak de hand op bij familie.

Staatssecretaris Klijnsma zegt dat voor veel jongeren lenen de gewoonste zaak van de wereld is. "Maar aan vragen om iets voor te schieten, kan je maar beter niet beginnen", zegt Klijnsma.

Het risico is dat de drempel om te lenen dan steeds lager komt te liggen, waarschuwt de staatssecretaris. Dat zou ook blijken, want steeds meer jongeren kloppen aan bij schuldhulpverlening. Ook geld lenen zonder BKR toetsing legt de drempel steeds lager.Ontslag gedekt bij hypotheek: betalingsachterstand mag!

13:39, 28/5/2009  ..  0 comments  ..  Link
Huiseigenaren die hun woning hebben gefinancierd met een hypotheekgarantie en zo geld lenen door de recessie hun baan verliezen, krijgen vanaf 1 juli financiële hulp. De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat huishoudens met betalingsproblemen in de maandelijkse lasten tegemoetkomen.

Minister Van der Laan (Wonen) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) hebben de stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), verantwoordelijk voor de NHG, hiervoor toestemming verleend. Minder kapitaalkrachtige woningbezitters mogen hun betalingsachterstand laten oplopen tot een bedrag van maximaal 9 procent van de lening. Het WEW zal voor deze betalingsachterstanden borg staan. ,,Natuurlijk gaat hier een behoorlijke toetsing aan vooraf. Het is voor ons ook een risicovolle onderneming. Huishoudens die door toedoen van de economische malaise hun baan verliezen, gaan we helpen”, zegt WEW-directeur Karel Schiffer. „We hebben met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hierover afspraken gemaakt.”

Vanaf 1 juli gaat de regeling van start. „Hoe sneller, hoe beter. We willen voorkomen dat gezinnen er helemaal aan onderdoor gaan.” Voorwaarde voor de toepassing van de regeling is dat huishoudens op basis van het actuele inkomen naar draagkracht blijven betalen. „En dat verschilt per huishouden. Sommigen zullen misschien nog 180 euro betalen, anderen 400”, zegt Schiffer. Dit jaar verwacht de WEW 500 gezinnen die er gebruik van maken. „Dat aantal zal op basis van de werkloosheidscijfers van het Centraal Planbureau vanaf volgend jaar toenemen”, aldus Schiffer. „Jaarlijks zijn er gemiddeld 2000 gezinnen met een hypotheek garantie die vastlopen, dat aantal zal volgend jaar tegen de 3000 liggen.”

Minister Van der Laan stelde de presentatie van zijn reddingsplan voor de woningmarkt opnieuw uit, tot grote teleurstelling van oppositiepartijen VVD en SP en Vereniging Eigen Huis en makelaarskoepel NVM. Iedereen hoopte op onder meer een verhoging van de NHG tot 350.000 euro. Een dergelijke verhoging geeft nauwelijks extra risico’s voor het rijk, betoogt hoogleraar vastgoedfinanciering Piet Eichholtz. Wel zal zo’n stap juist in de hogere prijsklassen de markt weer op gang brengen. Volgens Eichholtz neemt het hogere garantiebedrag de angst bij woningkopers en banken weg.Sluit hypotheek over voor meer zekerheid

12:31, 17/3/2009  ..  0 comments  ..  Link

Hypotheek oversluiten? Vroeger gebeurde dat om de maandlasten te verlagen. Nu kunt u het doen om meer zekerheid te krijgen.

In het verleden werden veel hypotheken over gesloten om aan lagere maandlasten te komen. Dit was mogelijk omdat de hypotheekrente een lange periode daalde. Natuurlijk waren er ook nadelen, zoals (meestal) een boeterente omdat de contractrente hoger was dan de marktrente en oversluitkosten (hypotheekakte-, taxatiekosten en afsluitprovisie). In principe werd een gedeelte van de overwaarde gebruikt om de hypotheek over te sluiten.

Andere redenen

Op ogenblik zie je dat veel mensen andere redenen hebben om hun hypotheek over te sluiten, zoals:

  • beleggingshypotheek omzetten naar een spaarhypotheek of een spaarrekening eigen woning
  • hypotheek zonder NHG omzetten naar een hypotheek met NHG

Bij bovenstaande twee omzettingen kiezen mensen voor zekerheid. Vooral de combinatie van beide is aantrekkelijk. Dit heeft te maken met renteverschil tussen de hypotheek zonder NHG en de hypotheek met NHG: dit is gemiddeld 0,5 % goedkoper.

Het kan zijn dat u eerder geen NHG had genomen, bijvoorbeeld omdat uw inkomen destijds te laag was in verhouding tot de hypotheeksom, om te voldoen aan de inkomensnorm van de NHG. Is uw inkomen intussen gestegen, dan kunt u oversluiten naar NHG.

Om een hypotheek te kunnen oversluiten naar NHG moet u aan een aantal eisen voldoen:

  • nieuwe hypotheekbedrag niet hoger dan 265.000 euro
  • lopende leningen kunnen niet meegenomen worden in de nieuwe hypotheek
  • een klein bedrag aan verbouwing is noodzakelijk

Een hypotheek oversluiten naar een nieuwe met NHG mag alleen naar aanleiding van een woningverbetering, niet puur om financiële redenen. Daarom moet een klein bedrag worden meegenomen als verbouwing. Dit is geen probleem, want het mag gaan om een ‘verbouwing’ van een paar euro. Een taxateur moet dit verbouwingsbedrag wel meenemen in zijn taxatierapport. Deze vermeld dan de vrije verkoopwaarde en executiewaarde voor en na de verbouwing.

Hiernaast mag de nieuwe NHG-hypotheek niet hoger zijn dan de oude hypotheek. De oversluitkosten (ook de eventuele boeterente) mogen hier wel bovenop komen, zolang alles maar onder het bedrag van 265.000 euro blijft. Is de waarde van de woning lager dan de “oude” hypotheek, dan is dat het maximum. U bent dan verplicht om eigen middelen in te brengen om het verschil tussen oude hypotheek en de nieuwe, lagere hypotheek met NHG te overbruggen. Een voorbeeld ter verduidelijking:

 

Waarde woning

240.000

240.000

Oude hypotheek

230.000

250.000

Oversluitkosten

8.000

8.000

Maximale nieuwe hypotheek

238.000

248.000

Nodig voor nieuwe hypotheek

238.000

258.000

Veel mensen willen hun lopende leningen aflossen en deze meenemen in hun hypotheek. Dat is aantrekkelijk, omdat de rente op een hypotheek lager is dan op een consumptieve lening. Bij oversluiten naar NHG is dit niet mogelijk. Wel mag er een lening naast blijven lopen, maar die wordt dan wel apart getoetst.

Wie nu een hypotheek zonder NHG heeft met een box 3 bedrag (over dit bedrag is geen renteaftrek) kan toch zijn hypotheek oversluiten naar NHG. Ook dit bedrag wordt getoetst.

Buiten de lagere hypotheekrente heeft NHG nog een groot voordeel. Er is namelijk sprake van een woonlastenfaciliteit. Wie buiten zijn schuld in de betalingsproblemen is geraakt, wordt geholpen door middel van een borgstelling. Er wordt dan een aanvullende lening afgegeven zodat iemand de tijd heeft om zijn betalingsproblemen op te lossen. De reden voor de betalingsproblemen moet dan wel werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, (echt)scheiding of overlijden van een van de partners zijn. Let op dat de betaalde rente over aanvullende lening niet fiscaal aftrekbaar is en dat de lening natuurlijk wel moet worden terugbetaald.

Executieverkoop

Het is ook mogelijk dat de financiële problemen zo groot zijn dat de woning gedwongen verkocht moet worden. De verkoopopbrengst is meestal beduidend minder dan de lopende hypotheek. Er ontstaat dan een flinke restantschuld. Deze schuld wordt bij een goede medewerking van de persoon kwijtgescholden!

Al met al zijn er genoeg voordelen om voor een hypotheek met NHG te kiezen. Bron: http://www.geldenrecht.nlHypotheekverkopen sterk gedaald

12:26, 17/3/2009  ..  1 comments  ..  Link
De hypotheekverkopen in Nederland zijn vanaf de tweede helft van vorig jaar met 45 procent ingezakt als gevolg van de kredietcrisis. Dat blijkt uit een intern document van bankverzekeraar ING, dat in handen is gekomen van televisiestation RTL-Z.

Een woordvoerder van ING bevestigde het cijfer donderdag. ING is zelf ook geraakt door de ingezakte hypotheekmarkt. Intern rekent ING nu nog op 66.000 hypotheekaanvragen in 2009, terwijl eerder was uitgegaan van 110.000. ING hoopt 76.000 offerteaanvragen te ontvangen, waarmee het marktaandeel 15 procent zou bedragen.

ING gaat banen schrappen bij het hypotheekbedrijf wegens “de nieuwe omstandigheden in de markt”. De woordvoerder zegt dat het gaat om “minder dan 10 procent van het totaal van minder dan duizend mensen”. De reductie maakt onderdeel uit van een vorige maand aangekondigde reorganisatie, waarbij in totaal 2700 arbeidsplaatsen verdwijnen.

De woordvoerder van ING stelde dat het aantal hypotheekaanvragen in januari en februari weer is gestegen met 20 procent. Woensdag meldde de vereniging van ontwikkelaars en bouwondernemingen NVB dat de misère op de woningmarkt lijkt te verergeren. De verkoop van nieuwe woningen zou in januari en februari 60 tot 70 procent zijn gedaald.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links

Lenen
Aanbieders leningen
Hoeveel kan ik lenen
Bereken lening
Geld lenen
Geldlening
Geld aanvragen
Lening informatie
Hypotheek aanvragen
Online geld lenen
Snel geld lenen

Categories


Recent Entries

Jongeren gek op lenen
Ontslag gedekt bij hypotheek: betalingsachterstand mag!
Sluit hypotheek over voor meer zekerheid
Hypotheekverkopen sterk gedaald

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer