De 5 voordelen van bamboe kleding voor mannen

0
2237
man in onderbroek

Het dragen van bamboe kleding wordt steeds populairder, ook onder mannen. Wanneer je kijkt naar de vele voordelen van de stof gemaakt van bamboe is dat ook niet raar. In dit artikel vertellen we je alles over de voordelen van bamboe kleding voor mannen, van T-shirts tot boxers.

Temperatuurregulerende stof

Omdat bamboestof temperatuurregulerend is zul je minder snel zweten wanneer je deze kleding draagt. Zweet je toch wat, dan neemt de stof dit snel op, waardoor je geen vlekken in je kleding krijgt die voor onaangename situaties zorgen.

In de winter zorgt de bamboestof ervoor dat je warm blijft, waardoor je minder lagen kleding nodig hebt. Zo kun je er voor kiezen om een ondershirt van bamboe te dragen voor extra warmte.

Geen zweetgeur

Omdat je met een bamboe t-shirt langer fris blijft zul je niet snel last hebben van een zweetgeur. Je kunt ook in de zomer de hele dag fris ruiken en droge oksels houden als je kiest voor t-shirts van bamboestof.

Zacht voor de huid en comfortabel

Bamboestof is erg zacht voor de huid en zal niet voor irritatie zorgen, zoals dat wel het geval is met vele andere materialen. Vooral wanneer je dit als onderkleding gebruikt is het natuurlijk belangrijk dat de stof niet tegen je huid wrijft en comfortabel zit. Zo zijn vooral bamboe boxers erg fijn, en hierdoor erg populair.

Bamboe kleding is slijtvast

Stof gemaakt van bamboe is erg sterk, en zal lang mooi blijven. Ook bij regelmatige wasbeurten zul je niets aan de stof zien veranderen. De vorm van de kleding blijft mooi, en de stof gaat niet pillen.

Ondanks dat bamboe kleding vaak wat duurder is dan synthetische of katoenen kleding, is het uiteindelijk toch een betere keuze voor je portemonnee. Omdat deze kledingstukken slijtvast zijn hoef je niet snel iets nieuws te kopen, en kun je erg lang met hetzelfde T-shirt doen. Kies je voor basics die je met andere kleding kunt combineren voor een modieuze look, dan maak je helemaal een goede keus. Je basics kun je jarenlang gebruiken terwijl je er toch altijd knap en verzorgd uitziet.

Beter voor het milieu

Bamboe heeft eigenlijk weinig nodig om te groeien. Zonlicht, een beetje water en een rijke grond zijn genoeg. Omdat er geen pesticiden nodig zijn wordt de grond niet vervuild. Hierbij groeit de bamboe erg snel, en kan deze regelmatig geoogst worden. Al met al is bamboe dus beter voor het milieu dan bijvoorbeeld katoen.

Heb je wel eens gemerkt dat een T-shirt van synthetisch stof soms na een uur al begint te ruiken, vooral op een warme zomerse dag? Met bamboe kleding heb je dit probleem niet. Hierdoor hoef je uiteindelijk minder vaak je kleding te wassen, en bespaar je dus water, wasmiddel en energie. De kleine positieve impact die je hiermee hebt op het milieu lijkt te verwaarlozen, maar alle kleine beetjes helpen. En vergeet niet dat steeds meer mensen voor deze kleding kiezen, en deze dus ook een beetje bijdragen aan een beter milieu.