Wat kost een rondreis West-Amerika?

0
2971
kosten rondreis west amerika

The United States of Amerika. Het land van uitersten. Met aan de Westkust wereldsteden als San Francisco, Los Angeles, San Diego en Seattle, maar ook prachtige natuur: Yosemite, Sequoia Park en Grand Canyon. Logisch dat deze bestemming bij veel mensen bovenaan het wensenlijstje staat. Maar wat kost een rondreis door West-Amerika nu eigenlijk? We zetten een aantal zaken voor je op een rij, waardoor je een duidelijk beeld krijgt van wat een roadtrip door West-Amerika kost.

Kosten rondreis West-Amerika

Wanneer je een rondreis wil maken door West-Amerika, krijg je natuurlijk met meer dan alleen een vliegticket en hotel te maken. Om een helder beeld te geven, hebben we een aantal kosten met bijbehorende gemiddelde prijzen voor je op een rij gezet:

Kosten rondreis Amerika westkust 2 personen 3 weken Opmerkingen
Vliegtickets € 1.100 Amsterdam – LA
Huurauto + benzine € 1.000 4.500 km
Parkeren, tol en entree gelden € 200 Parken en bezienswaardigheden
Openbaar vervoer € 80 Metro, trein, bus
Hotelovernachtingen € 2.000 Inclusief ontbijt
Eten en drinken € 1.500 Supermarkt en restaurant
Totaal € 5.880  


Let op!
Bovenstaande prijzen zijn gemiddelden. Door goed te vergelijken kun je her en der flink besparen. Bespaar bijvoorbeeld op je vliegticket door te kiezen voor een vlucht met overstap en huur een kleinere auto. Ook de hotelovernachtingen kun je zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt.

Rondreis West-Amerika kosten vliegreis

Je rondreis door West-Amerika begint met een vliegreis. Er zijn directe vluchten naar bijvoorbeeld Los Angeles, Miami of San Francisco. Maar je kunt er ook voor kiezen om een tussenstop te maken. Soms zijn de vluchten dan iets goedkoper. Vergelijk vooral veel verschillende maatschappijen. Dit bespaart je namelijk flink wat geld.

Kosten rondreis Amerika Westkust 3 weken huurauto

Een roadtrip door West-Amerika wil je natuurlijk het liefst in een grote, Amerikaanse bak maken. Realiseer je wel dat dit soort auto’s vaak duurder zijn dan de wat kleinere, Europese modellen. Maar kies vooral een huurauto die past bij je reisbestemming. Ben je van plan om vooral de natuur in te trekken, dan is een wat grotere SUV slimmer. Blijf je vooral in stedelijk gebied, dan voldoet een kleiner model ook. Zorg verder dat je altijd een creditcard bij je hebt, de auto huurt voor meerdere bestuurders, een goede autoverzekering afsluit en een verhuurbedrijf kiest op het vliegveld.

Let op! Ben je nog geen 25 jaar oud? Dan betaal je in Amerika extra kosten wanneer je een auto huurt. Een zogenaamde Under Age-toeslag. Deze is gemiddeld € 20 per dag.

Roadtrip West-Amerika kosten hotelovernachtingen

Weet je al precies hoe je rondreis door West-Amerika eruit ziet? Dan is het slim om vooraf al je hotelovernachtingen te reserveren. Op die manier kun je thuis op je gemak prijzen vergelijken. Dat is niet alleen relaxter dan wanneer je ter plekke moet zoeken, je hebt zo ook de mogelijkheid om te kiezen voor de scherpste prijzen.

Kosten rondreis West-Amerika eten en drinken

De prijzen voor eten en drinken in West-Amerika zijn vergelijkbaar met Nederland. Al kun je het natuurlijk zo gek maken als je wilt. Eten en drinken in een diner is meestal vrij goedkoop. Vooral in de wat kleinere steden. Voor € 30 heb je met twee man al goed gegeten en gedronken. Ga je echter naar een wat chiquer restaurant, dan ben je vaak een stuk meer geld kwijt.

Let op! De prijzen in diners en restaurants in West-Amerika zijn exclusief fooi en belasting. Bovenop de rekening is het normaal om een fooi van minimaal 15% te geven. 

Financieren kosten rondreis West-Amerika

De kosten van een 3 weken durende rondreis door West-Amerika kost je met twee man al snel een kleine € 6.000. Een hoop geld, dat niet iedereen op de spaarrekening heeft of hiervoor wil uitgeven. Je rondreis door West-Amerika financieren met een persoonlijke lening biedt dan uitkomst. Je leent dan een wat groter bedrag, dat je in één keer op je rekening krijgt gestort. Dit bedrag betaal je vervolgens in vaste, maandelijkse termijnen terug aan de kredietverstrekker. Je betaalt een vaste rente en weet dus exact hoeveel de lening je uiteindelijk kost.

Tip! Goedkoop geld lenen? De rente van persoonlijke leningen is op dit moment erg laag. Toch verschillen de rentepercentages per kredietverstrekker. Hierdoor betaal je bij de een misschien wel 4% rente meer dan bij de ander. We raden dan ook altijd aan om eerst het meest complete aanbod leningen te vergelijken op bijvoorbeeld Rente.nl.

Lees ook eens: Iran een land met een bijzondere geschiedenis