Welke schoenen dragen we in de lente en zomer?

0
1189

Warm weer brengt blote benen en natuurlijk de grote belofte van prachtige schoenen. Gooi je flats weg en draag sandalen! Bij deze een aantal schoenen trends voor de lente en zomer van 2021, zoals vrolijke ballerina’s die je kunt combineren met jeans en afgeknipte of getailleerde shorts.

Comfort

Comfort is altijd belangrijk voor ontwerpers als het gaat om schoenentrends voor de voorjaarsshows van 2021. Er is een ruimte meer voor hoge hakken.

Hoge laarzen in het voorjaar

Je denkt misschien dat het tijd is om je laarzen in te pakken, maar die mogen nog wel even blijven. Hoge laarzen zijn de stijl van het voorjaar, van korte broeken tot jurken, en het is tijd om ze een beetje TLC te geven. Met deze tips voor leeronderhoud fris je ze op, zodat ze het hele seizoen schitteren. Bovendien hoeven laarzen helemaal niet duur te zijn. Er bestaan genoeg betaalbare exemplaren. Wel zo fijn, in een tijd waarin mensen steeds meer besparen.

Grove schoenen

Grove schoenen zijn anno 2021 helemaal hip. Hermes is niet het enige grote modehuis dat grove schoenen in haar voorjaarscollectie heeft opgenomen. Bally, Mara Hoffman Goddard en Stella McCartney hebben allemaal boho stijlen op hun lente catwalks laten zien. Een andere trend is bedacht door het merk Louis Vuitton, dat een minimalistische versie van de schoenentrend biedt. Het merk heeft ontspannen broeken in jaren ’80-stijl en oversized bovenkleding als tegenwicht voor de grove schoenen.

Schoenen met bloemen

De rijke versiering van de lente- en zomerschoenen blijft niet onopgemerkt en kleurrijke trends springen altijd in het oog. Deze nieuwe trend in schoenen met bloemendecoratie zal iedereen in verrukking brengen met zijn unieke accenten. Bloemendecoratie is een van de belangrijkste motieven van modieuze schoenen in de lente en zomer collecties van 2021.

Kettingen en visnetten

Als je een vleugje glamour aan je look wilt toevoegen, ga dan op zoek naar schoenen met versieringen. Victoria Beckham koos voor een kettingdetail, terwijl Versace kettingen met oogverblindende kristallen showt. Visnetten zijn een populaire kledingtrend in voorjaarsschoenen en -laarzen. Een andere microtrend zijn schoenen met gedraaide of geknoopte details.