Een dakkapel voor meer ruimte in huis

0
2336
dakkapel

Woon je al jaren in hetzelfde huis, maar heb je door gezinsuitbreiding meer ruimte nodig? Misschien heb je net een huis gekocht en wil je optimaal gebruik maken van de ruimte in dit huis. Wat de reden ook is, een dakkapel kan je helpen die ruimte te creëren. Hoe dat gaat en waar je op moet letten bespreken we hier.

Waarom een dakkapel

Dus jouw oudste kind moet zijn of haar slaapkamer opofferen voor de jongste telg? Toen jij en jouw partner dit huis kochten waren er nog helemaal geen kinderen. Natuurlijk kocht je het huis met de gedachte dat er ooit kinderen in rond zouden rennen. Je had er echter geen rekening mee gehouden dat je niet altijd in de hand hebt hoeveel kinderen dat zijn. Nu is er weer één op komst en zijn er geen slaapkamers over. Wat je nog wel hebt is een grote zolder, waar nu alleen nog maar rommel staat. Deze ruimte zou geschikt kunnen zijn als slaapkamer, maar dan moet er wel wat meer licht en ruimte zijn.

Het kan ook dat jullie nog geen kinderen hebben. Ook dan kan een dakkapel je helpen. Zo maak je namelijk dat kantoor dat je zo graag wilde hebben, om thuis te kunnen werken. Het kan ook zijn dat je graag een hobbykamer wil hebben, waar kan je die beter plaatsen dan op de bovenverdieping.

De keuze

Wat de reden ook is, je hebt besloten dat je een dakkapel moet hebben. Er zijn een aantal dingen die van belang zijn. Allereerst gaat het om de stijl. Dakkapellen zijn er in verschillende uitvoeringen. Welke het beste bij jouw woning past is grotendeels een kwestie van smaak. Gelukkig is er keuze te over. Je kan kiezen voor een traditionele stijl. Uiteraard kan je ook kiezen voor modern en strak.

Materialen

Als je een stijl hebt gekozen dan passen daar vaak ook bepaalde materialen bij. Een wat meer klassiek uiterlijk krijg je het beste met hout. Ga je voor de moderne uitstraling dan kom je al eerder uit bij kunststof. Uiteindelijk kunnen beide stijlen met zowel hout als kunststof gedaan worden, maar ook dit is vooral een kwestie van smaak. Vergeet ook zeker niet om goed te isoleren. Dat bespaart je elk jaar geld.

Prijzen

Heb je uiteindelijk gekozen voor een stijl en soort materiaal, dan is het tijd om een offerte te gaan aanvragen bij een specialist. Prijzen verschillen uiteraard en kunnen per aanbieder hoger of lager uitvallen, maar in grote lijnen is onderstaande van toepassing.

Houten dakkapellen heb je vanaf ongeveer 4000 euro en kunststof dakkapellen beginnen bij 4700 euro. Dan zijn er uiteraard ook nog prefab oplossingen, die in zijn geheel geplaatst worden en niet ter plekke hoeven te worden opgebouwd. Dit scheelt ook aanzienlijk in de kosten. Wanneer je een prefab oplossing van polyester neemt, die uit één stuk vervaardigd wordt, dan heb je ook een beter geïsoleerde dakkapel.

Waar jouw keuze ook op valt. Een dakkapel is altijd een goed idee om meer ruimte en licht in jouw huis te krijgen.