Sporten en gezond eten combineren

0
2447
sporten groep

Je ziet veel mensen ineens volop sporten, ze eten dan veel minder maar waarom? Het zijn vaak de mensen die af willen vallen en dat is geen goed idee! Sporten is goed, bewegen is goed, maar ongezond eten of jezelf uithongeren niet. Als je af wilt vallen is sporten een goed idee, maar dan heb je ook energie nodig. Dit kan alleen wanneer dat je een goede opbouw hebt en weet wat je kunt verwachten van jezelf. We leggen je graag uit hoe je sporten en gezond eten het beste kunt combineren.

Hoe vaak ga je sporten?

Sporten is een leuke bezigheid, je kunt je energie kwijt, je gaat ontspannen en vaak krijg je er ook energie van. Daarom is het goed dat je eens gaat kijken wat voor sport er bij jou past. Misschien wel zwemmen of fietsen of toch liever wandelen of een teamsport? Je hebt het helemaal zelf in de hand wat je ermee wilt doen. Het gaat er om dat je het op gaat bouwen, dus niet iedere dag. Maar bijv. eens per week en dan 2x in de week en dan misschien 3x als er maar rust dagen tussendoor zijn.

Lees ook: maaltijdboxen met de feestdagen

Wat eet je en wanneer?

Sporten is goed maar eten hoort er ook bij. Je moet om te beginnen niet eten voordat je net gaat sporten, dan kun je er namelijk last van krijgen. Maar op een lege maag sporten is ook niet goed. Wanneer eet je dan wel? Ruim van tevoren. Als je om 5 uur gaat eten en je wilt rond 7 uur sporten dan kan dat. Je eten kan dan zakken en op deze manier kun je het dus goed combineren. Let er ook goed op wat je eet, valt het eten zwaar of eet je een lichte maaltijd?

Maak van iedere dag een feest

Iedere dag sporten en eten, het kan als je maar weet wanneer je je lichaam rust moet geven. Zorg in ieder geval voor goede energie en dit kan gehaald worden uit goede voeding. Zelf koken is het beste wat je dan kunt doen, je weet dan namelijk wat je binnen krijgt en kunt er ook zelf op aansturen dat je genoeg groenten en fruit eet. Geniet van iedere dag, eet gezond en blijf bewegen!