Wat is een gezonde leefstijl

0
2068
gezonde leefstijl

Het is belangrijk dat we denken aan onze gezondheid, maar vaak staan we er ook niet zo bij stil. Er wordt vaak gezegd dat we gezonder moeten eten en meer moeten bewegen, maar hoe dan? Het zijn algemene kreten die worden geroepen, maar het moet ook uit worden gevoerd en uit worden gelegd hoe het moet. Daarom geven we je graag aan hoe je dat het beste aan kunt pakken.

Bewegen is goed voor iedereen

Je kunt op verschillende manieren meer bewegen, meer fietsen of wandelen, de trap nemen in plaats van de lift en iedere dag een vast moment even er op uit. Na het eten kun je een frisse neus halen of juist voordat je naar bed gaat nog even naar buiten. Al wandel je maar 5-10 minuten per dag meer, het gaat er om dat je lichaam geactiveerd wordt. Alle bewegingen die je maakt zijn meegenomen en dat is alleen maar positief. Je zal merken dat wanneer je meer beweegt dat je je ook energieker gaat voelen. Je krijgt ook zin om meer te doen.

Lees ook: sporten en gezond eten combineren

Vaste tijden opstaan en naar bed

Ritme is voor iedereen belangrijk en als je je daar aan gaat houden dan zal je lichaam er ook aan wennen. Je bent op vaste tijden gewend te gaan slapen en bent dan ook na een vast aantal uur vaak weer wakker. Ga je om 23.00 uur slapen en sta je dagelijks om 07.00 uur op? Dan heb je een goed ritme en dan heb je ook voldoende nachtrust gehad. De kans is groot dat je fit op staat en weer vol energie de dag kunt beginnen. Iedereen heeft andere tijden, maar deze kun je ontdekken door vaste tijden naar bed te gaan en rust te nemen.

Rustmomenten

Je rust pakken overdag is ook van belang. Dit kun je doen wanneer je bijvoorbeeld een drukke dag hebt gehad en thuis komt, eerst even zitten en dan pas aan het eten beginnen. Je hebt het nodig en iedere dag heb je die kans ook of moet je die kans maken om dat een paar keer te doen. Rust heb je nodig om even op te laden, zo kun je er weer even tegenaan.