Daarom huur je een auto in Frankrijk

0
2224
auto huren frankrijk

Een auto huren in Frankrijk biedt alle mogelijkheden om daar naartoe te rijden waar je maar wilt. Frankrijk heeft immers veel te bieden. Soms willen mensen er zelfs nooit meer weg.

Croissantje Pindakaas is de titel van het boek van het gezin van Eva van Dorst-Smit die van Amsterdam naar midden-Frankrijk verhuisden, met peuter en kleuter. Het jonge stel wil met het voortzetten van een reclameadviesbureau en het voeren van een brocante-handel inclusief meubelrestauratie een nieuw bestaan opbouwen. Taalproblemen, Franse bureaucratie en meer van dit soort ingrediënten vullen dit boek.

Daar heb je als toerist natuurlijk nauwelijks last van. Zo’n taalprobleem doet zich maar tijdelijk voor en je red je wel. Met de Franse bureaucratie heb je niets van doen. Je huurt een auto via Easyterra.nl en gaat er gewoon heerlijk op uit. Vrijheid blijheid.

Hoe zou het zijn om hier te wonen?

Je zult echter de eerste niet zijn die tijdens de vakantie toch even denkt: hoe zou het zijn om hier te wonen? Het kan een eerste aanzet tot emigreren zijn. Velen gingen je voor. Dat laten televisieprogramma’s als Ik vertrek duidelijk zien en naast Croissantje Pindakaas zijn er nog zoveel meer boeken over een leven in Frankrijk als Nederlander.

Het land heeft dan ook veel te bieden en daar proeven we tijdens de vakanties van. Steden als Parijs en Orange, om er zomaar twee te noemen, zijn het bezoeken waard. Het prachtige platteland met ofwel groene bomen of een kronkelende rivier in een zomers droge streek als de Ardèche, zijn dat ook.

De kustplaatsen van klein en pittoresk tot mondain, doen een grote duit in het Franse zakje. We gaan er graag naartoe om op het strand te liggen, te surfen, te paraderen over boulevards en vooral om er heerlijk te eten. Dat croissantje is nog maar een begin.

Frankrijk vraagt om een langer verblijf

Wie het land wil leren kennen kan er maar het beste zelf rondrijden. Met een huurauto is dat gemakkelijk te regelen. Klik hier voor meer informatie daarover. Houd in ieder geval rekening met de te rijden kilometers. Zit daar een limiet aan of zijn deze ongelimiteerd? Hoe ben je als inzittenden en hoe is de auto verzekerd? Hoe zit het met het eigen risico? Bereken goed oftewel slim hoe het zit met het aantal dagen dat je de auto huurt, soms is een weekprijs interessanter. Of twee weken, want Frankrijk vraagt al snel om een langer verblijf.