Wat is zoekmachineoptimalisatie, en hoe gebruik je het?

0
1133
SEO - Search engine optimalisatienology concept on blurred background.

De laatste jaren is de online wereld nog belangrijker voor ons geworden dan hij al was. Als bedrijf is het onmisbaar om goed vindbaar te zijn op het internet. Dat geldt wanneer je een product hebt om te verkopen, maar ook wanneer je jezelf om andere redenen goed in de markt wilt zetten. Het is dus geen overbodige luxe om je te verdiepen in zoekmachineoptimalisatie, oftewel SEO. Maar wat is SEO, en hoe kun je ervoor zorgen je door zoekmachines beter gevonden wordt? We vertellen het je in dit artikel.

Wat is SEO?

Zoekmachineoptimalisatie (ookwel SEO, Search Engine Optimization) is het geheel aan activiteiten dat ervoor kan zorgen dat een webpagina hoger scoort in zoekmachines. Een goed geoptimaliseerde pagina wordt beter gevonden door zoekmachines zoals Google. Wanneer iemand een relevante vraag intoetst en daarop zoekt, komen pagina’s die hun SEO goed op orde hebben hoog op de lijst naar voren. Dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat zo’n webpagina meer bezoekers krijgt. Er wordt namelijk snel op de hoogste resultaten in Google geklikt.

Hoe pas je het toe?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om jouw webpagina beter vindbaar te maken in zoekmachines. Zo moet je ervoor zorgen dat de technische kant van jouw website in orde is. De website moet snel geladen kunnen worden en goed leesbaar zijn voor zowel de bezoeker als voor de bots van de zoekmachines. Ook is de tekst op je website belangrijk. Door relevante zoekwoorden te gebruiken zorg je ervoor dat je webpagina beter rankt in Google. Het is belangrijk om te onderzoeken welke zoekwoorden door je publiek gebruikt wordt en deze vervolgens in jouw eigen teksten te gebruiken.

Een online marketingbureau helpt

Het optimaliseren van jouw webpagina kan een hele klus zijn, vooral wanneer je zelf geen kennis of ervaring hebt op het gebied van SEO. Het is lastig te weten welke aanpassingen je moet maken, en nog lastiger om zelf de resultaten te monitoren en te weten wanneer je bij moet sturen. Gelukkig kan een online marketingbureau je hiermee helpen. Zo’n bureau neemt je het werk uit handen en kan jouw website volledig optimaliseren. Hierdoor merk je al snel resultaat. Je webpagina wordt vaker gevonden, waardoor je een groter publiek bereikt. Met een lokaal bureau in jouw buurt kun je overigens goed schakelen. Woon je bijvoorbeeld in West-Friesland, zoek dan een online marketing in Hoorn. Met een beetje hulp heb je jouw website in een korte tijd volledig geoptimaliseerd.