4 Redenen waarom jouw website niet groeit

0
934
website groeien

Een website hebben biedt ontzettend veel mogelijkheden. Je kunt meer naamsbekendheid genereren, online je producten of services verkopen of jouw creativiteit kwijt. Balen dus wanneer je niet of nauwelijks groei ziet in je website. Hieronder vind je een aantal tips om meer bezoekers te krijgen op jouw website.

Verbeter je webdesign

Ten eerste is het design van jouw website van groot belang. Spreekt jouw website totaal niet aan? Is het bijvoorbeeld niet erg boeiend, onderscheid het je niet van jouw concurrenten of maak je gebruik van gratis templates? Tijd om daar verandering in te brengen. Bekijk eens websites waar jij graag shopt om te kijken welke uitstraling jou aanspreekt.

In één oogopslag moet duidelijk zijn wat jouw website te bieden heeft. Draai er dus niet omheen. Zodra je de aandacht van je bezoeker te pakken hebt, is het belangrijk dit door te zetten. Dit kun je doen door middel van call to actions. Zet bijvoorbeeld de bestelknop of contactknop groot op je website.

Maak duidelijk waarom jij de beste keuze bent

Misschien apart om te horen, maar uiteindelijk maakt het je bezoeker niet zoveel uit wie jij bent en wat jouw interesses zijn. Zet jouw product, service of content in het middelpunt. Naast dat je deze laat stralen, dient de waarde voor je bezoeker meteen duidelijk te zijn. Ben jij bijvoorbeeld webhosting reseller? Laat dan zien waarom jouw service de beste is, waarom jouw prijs het waard is of wat jou anders maakt dan je concurrent. Overtuig ze meteen op de landingspagina.

Blijf top of mind

Dat iemand een keer een aankoop bij je heeft gedaan is natuurlijk hartstikke fijn. Een aankoop betekent echter niet dat de volgende aankoop ook bij jou zal plaatsvinden. Daarom is het een goed idee loyaliteit te creëren bij bestaande klanten. Laat ze je niet vergeten. Dit kun je voorkomen door bijvoorbeeld nieuwsbrieven te sturen, een e-mail campagne te starten, een kortingscode te geven voor de volgende aankoop of een remarketing advertentie campagne te starten.

Zorg voor betrouwbare hosting

Een langzame website kan erg nadelig zijn voor je website. Je keuze van hostingprovider kan hier ook invloed op hebben. Bespaar daarom niet op je webhosting. Het is beter om te kiezen voor een webhosting met service waarbij je ook goede support kunt ontvangen. Op die manier kun je efficiënt geholpen worden wanneer je bijvoorbeeld een trage website hebt en niet weet waar het door komt.

Gebruik social media

Het is zonde om niet gebruik te maken van de mogelijkheden die social media biedt. Je vindbaarheid kan namelijk drastisch verhoogd worden wanneer je gebruik maakt van deze sociale kanalen. Je bent namelijk niet enkel meer te vinden op Google, maar ook op bijvoorbeeld Facebook of Instagram.

Bovendien is het ook bevorderlijk voor je klantcontact. Wanneer mensen sneller en persoonlijker met jou in contact kunnen komen, zullen ze ook eerder hun vertrouwen in jou leggen. Een win-win situatie dus.