Alles wat je moet weten over de Nintendo Switch

0
1489

Ben je een echte game liefhebber? Dan mag je de Nintendo Switch eigenlijk niet missen. Het is namelijk een unieke console waar je gegarandeerd veel plezier aan beleeft. Zo kun je het dankzij het kleine formaat werkelijk overal mee naar toe nemen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de leuke spellen. In dit artikel vertellen we je alles over de Nintendo Switch!

Wie ontwierpen de Nintendo Switch?

De Nintendo Switch kwam op de markt op 3 maart 2017. Maar liefst 48 ontwikkelaars werkten mee aan de ontwikkeling van deze spelcomputer. Het bedrijf Nintendo werkt altijd samen met de allerbeste software ontwikkelaars om kwaliteit te garanderen. Nintendo werkte onder andere samen met de volgende bekende namen:

  • Bandai Namco Entertainment
  • Electronic Arts
  • Sega
  • Ubisoft
  • Warner Bros

Het bedrijf achter de Switch: Nintendo

Het populaire elektronica- en software bedrijf Nintendo weet de gamewereld al decennia te verrassen met zeer innovatieve spelcomputers. Sinds de komst van het ‘Nintendo Entertainment System’ in de jaren ’80 heeft het bedrijf wereldwijd maar liefst 4,4 miljard videogames verkocht. Nog dagelijks beleven miljoenen spelers over de hele wereld plezier aan bijvoorbeeld de Wii en Nintendo DS. Met de komst van de Nintendo Switch hoopt het bekende softwarebedrijf een vervolg te geven aan het succes.

Combinatie tussen tablet en console

De Nintendo Switch is een combinatie tussen een tablet en console. Je kunt het apparaat namelijk in hand houden om er allerlei fantastische Nintendo games op te spelen. De console bevat een scherm die ook wel de ‘Nintendo Switch Dock’ wordt genoemd. Dit is het hoofdapparaat waarmee je vele uren kunt spelen. Je kunt deze Switch gebruiken als een gewone spelcomputer. Daarvoor dient het aangesloten te worden op de televisie.

Neem de tablet overal mee naar toe

Dat de Nintendo Switch te gebruiken is als tablet is erg handig wanneer je ergens naar toe moet. De controllers van de console, ook wel bekend als ‘Joy Con’, spelen daarbij een belangrijke rol. De twee losse controllers worden respectievelijk ‘Joy Con L’ en ‘Joy Con R’ genoemd. Je dient ze uit elkaar te halen en aan de zijkanten van het scherm te plaatsen. Vervolgens heb je een tablet die je gemakkelijk met de hand kunt besturen. Het is dus niet absoluut noodzakelijk om de Nintendo Switch op de televisie aan te sluiten.