Voertuig verkopen? Zo ga je te werk!

0
2358
motor verkopen

Heb jij een motor, auto of ander voertuig waar jij van af wilt? Dan kan dit verschillende redenen hebben. Zo kan het voertuig gewoonweg te oud zijn, maar misschien ben je ook wel toe aan iets nieuws. Een laatste mogelijkheid is dat jij het geld dat je ontvangt met de verkoop goed kunt gebruiken. Indien jij een voertuig wilt verkopen, wil je natuurlijk niet dat dit te lang duurt. Daarnaast wil je uiteraard wel een goede prijs voor jouw voertuig. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Uit ervaring weten wij dat menigeen moeite heeft met het snel verkopen van een voertuig voor een goede prijs. Wil jij dit wel? Wij vertellen je hieronder hoe je hierbij te werk gaat.

Zorg dat het voertuig er netjes uitziet

Een smerig voertuig verkopen werkt natuurlijk voor geen meter. Zorg er daarom altijd voor dat jouw voertuig er voor het oog netjes uitziet. Onderwerp een auto of motor daarom ook altijd aan een poetsbeurt voordat jij deze te koop zet. Bij een motor moet je dit met de hand doen, maar bij een auto kun jij natuurlijk gewoon even snel door de wasstraat rijden. Denk bij een auto overigens niet alleen aan de buitenkant. Zorg er vooral ook voor dat de binnenkant er netjes uitziet. Ga er grondig met de stofzuiger doorheen en neem dashboard, deuren en ramen af met een vochtige doek en wat schoonmaakmiddel. Wanneer jouw voertuig er schoon uitziet, is de kans op verkoop een stuk groter.

Vraag geen absurd hoog bedrag

Bij de verkoop van een voertuig is het belangrijk dat jij weet wat de marktwaarde van het voertuig is. Heb jij geen verstand van de waarde van een auto of motor? Dan zet je misschien wel veel te hoog in. Dit is natuurlijk niet verstandig. Een te hoge vraagprijs voor jouw voertuig schrikt potentiële kopers namelijk af. Vraag daarom ook geen absurd hoog bedrag. Wil jij bijvoorbeeld jouw motor verkopen? Zorg dan dat je van tevoren op onderzoek uitgaat om een prijs te bepalen. Kijk naar vergelijkbare modellen en let op de kilometerstand en staat van het voertuig. Indien jij een aantal motoren bekijkt, is het voor jou een stuk makkelijker om een prijsindicatie te maken. En bij een goede prijs staan de kopers vast en zeker in de rij om jouw voertuig over te nemen.

Weet waar je moet verkopen

Jij kunt een voertuig vandaag de dag op verschillende plekken verkopen. Vroeger ging je hiervoor nog naar een handelaar, maar dat gebeurt tegenwoordig een stuk minder. Uiteraard behoort dit nog steeds tot de mogelijkheden. Toch proberen steeds meer mensen hun auto of motor zelf te verkopen. Het merendeel richt zich tot het internet voor de verkoop van een voertuig. Hier vind je sites waar jij tweedehands voertuigen aan kunt bieden. Ook hier geldt weer dat je enorm veel keuze hebt uit sites om te verkopen. Wij raden je niet aan lukraak een site te kiezen. De ene partij is namelijk een stuk meer betrokken dan de andere. En een betrokken partij helpt jou bij de verkoop van jouw voertuig voor de juiste prijs. Dit kost je meestal wel wat geld, maar je haalt vaak wel het maximale uit de verkoop van jouw voertuig.

Zwijg niet over problemen

Er zijn genoeg mensen die mankementen aan een voertuig verzwijgen bij de verkoop. Dit is natuurlijk niet netjes tegenover de koper. Toch heeft lang niet iedereen hier een boodschap aan. Eerlijkheid duurt echter het langst. Wanneer jij alleen maar leugens ophangt, val je vanzelf een keer door de mand. De verkoop van jouw voertuig gaat in dat geval vast en zeker niet door. Eerlijk zijn heeft daarentegen juist vaak een positief effect op de verkoop. Wanneer jij open kaart speelt, kan de geïnteresseerde partij dit vast en zeker waarderen. Als het slechts kleine om kleine mankementen gaat, is dit vaak geen onoverkomelijk probleem. Steek mankementen dus vooral niet onder stoelen of banken. Dit werkt een snelle verkoop van jouw voertuig namelijk alleen maar tegen.

Verkoop je caravan

Heb jij geen voertuig dat je wilt verkopen, maar wil jij van jouw caravan af? Dan kun je het merendeel van de bovenstaande tips natuurlijk ook prima gebruiken. Toch lukt het niet iedereen om een caravan te kopen met de genoemde tips. Gelukkig kan een caravan kopen ook een stuk makkelijker. Voor de verkoop van een caravan kun jij namelijk terecht bij OSW. Jij meldt jouw caravan binnen een paar minuten aan en je ontvangt binnen uiterlijk 24 uur een bod. Het mooie is dat het om een vrijblijvend bod gaat. Het betekent dus niet dat jij je caravan ook voor dit bedrag moet verkopen. Toch leert de ervaring dat veel mensen wel ingaan op het bod, omdat het vaak een goed voorstel is. Bovendien zitten er nog de nodige voordelen aan jouw caravan verkopen via OSW. Zo werkt deze partij met een landelijke ophaalservice. Indien jij ingaat op het bod, halen zij jouw caravan ook nog eens bij jou thuis op. Behalve het aanmelden van jouw caravan op de website hoef jij verder dus helemaal niets te doen. Het verkopen van een caravan was nog nooit zo makkelijk!