Met time management haal jij het beste uit jezelf

0
1867
time management

Wil jij graag (opnieuw) leren hoe jij het beste uit jezelf en uit je werk kan halen? Zodat je productiever kunt zijn tijdens het werk, meer gedaan krijgt in een dag of een week en het werk ook achter je kunt laten als de werkdag erop zit? Dan is een cursus timemanagement wellicht iets voor jou.

Genoeg redenen om te beginnen

Er zijn veel verschillende redenen te bedenken om te beginnen met deze cursus. Misschien zit je momenteel niet zo lekker in je vel, of weet je niet goed hoe je nee moet zeggen. Ook wanneer je graag meer structuur aan wilt brengen, rust in je hoofd wilt of juist beter prioriteiten wilt leren stellen is het een goed idee deze cursus te volgen. Als we kijken naar je werk, heb je dan vaak last van uitstelgedrag waardoor je tegen een deadline aanloopt, kom je toe aan je grotere taken, en heb jij altijd je werk af aan het eind van de dag? Waarschijnlijk is dit niet altijd het geval. Tijdens de cursus leer je hoe je dit beter kunt doen, samen met nog heel veel andere aspecten.

Hulpvolle tips voor thuis en op kantoor

Zeker als ouder kan het soms lastig zijn je werk en privé goed te combineren, zorgen dat al het werk gedaan is én je ook nog tijd hebt voor de kinderen en het huishouden. Op de website van het effectieve werken vind je een aantal handige time management tips, voor thuis en op het werk. Zo lees je bijvoorbeeld dat je er goed aan doet vaker te kiezen voor een rustig weekend zonder verplichtingen en dat je het beste zo vaak mogelijk samen aan tafel kan eten, zonder telefoons die aan staan! Zo leer je namelijk echt contact te hebben met elkaar, kom je beter tot rust en ben je niet constant bezig met het checken van je e-mail.

Ook vind je er handige tips voor op kantoor zoals je functiedoelen op scherp hebben staan zodat je gemakkelijker de juiste keuzes maakt en sterker wordt in je prioriteiten. Maar ook het inrichten van een flexplek om rustiger te kunnen werken kan hierbij goed helpen. Hier kunnen jij en je collega’s werken aan taken die de volledige focus nodig hebben.

Na de cursus

Nadat je de cursus hebt gevolgd heb je nog een follow-up van vier maanden. Dit houdt in dat jij ondersteunt wordt in die vier maanden, maar daarnaast helpt deze follow-up ook om de dingen die je hebt geleerd toe te passen in je werk. Na de cursus zal je een betere controle hebben over je werk, weet je hoe je meer rust moet creëren, meer grip kunt hebben op onderbrekingen en minder afgeleid wordt. Daarnaast kun je makkelijker grenzen stellen en nee zeggen, en ben je beter in het stellen van prioriteiten.