Wil je afvallen? Verdiep je dan in deze diëten

0
872

Gewichtsverlies is een van de meest voorkomende redenen om een arts te zoeken. Mensen verliezen al eeuwen gewicht en er zijn vele manieren om dat te doen, maar de gemakkelijkste manier is het volgen van een dieet dat weinig calorieën bevat. Welke verschillende afslankdiëten bestaan er? Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

Drie soorten afslankdiëten

Afslankdiëten kunnen in drie basistypen worden ingedeeld. De eerste soort is het zeer lage caloriedieet. Dit dieet is zo samengesteld dat je veel eiwitten, vetten en calorieën binnenkrijgt. De eiwitten en vetten zijn essentieel voor je lichaam omdat ze je energie geven en je lichaam helpen spiermassa op te bouwen. De calorieën zijn essentieel omdat ze je energie geven. Deze soorten diëten werken goed als je al ondergewicht hebt en wat gewicht moet verliezen. Ze zijn echter niet aan te bevelen als je overgewicht of zwaarlijvigheid hebt.

Eiwitrijk dieet

Het tweede soort dieet is het eiwitrijk dieet. Dit dieet is ook bedoeld om je veel meer eiwitten en calorieën te geven dan het dieet met zeer weinig calorieën. Dit soort dieet heeft echter enkele nadelen. Ten eerste kan het eiwitgehalte constipatie veroorzaken. Ten tweede is het eiwit moeilijk te verteren en kan het gasvorming en een opgeblazen gevoel veroorzaken. Tenslotte krijg je met dit dieet niet genoeg koolhydraten binnen. Dit maakt het je lichaam moeilijk om het eiwit als brandstof te gebruiken en kan ertoe leiden dat je lichaam het eiwit als vet opslaat.

Koolhydraatarm dieet

Het derde soort dieet is het koolhydraatarm dieet. Dit dieet is bedoeld voor mensen met overgewicht en obesitas. Het koolhydraatarm dieet bevat, zoals de naam al zegt, minder koolhydraten. De koolhydraten worden door je lichaam als brandstof gebruikt. Koolhydraten worden echter niet zo gemakkelijk verteerd als de eiwitten en vetten. Daarom slaat je lichaam ze op als vet. Dit dieet is een prima optie voor wie overgewicht heeft en moet afvallen.

Afvallen: wanneer moet je een arts bezoeken?

Samenvattend is gewichtsverlies een veel voorkomende reden om een arts te bezoeken. Je moet echter pas naar je arts gaan als je zeker weet dat je moet afvallen. Je arts kan je helpen bepalen of je al dan niet moet afvallen. Als je zwaarlijvig bent of overgewicht hebt, kun je overwegen een van bovengenoemde diëten te volgen.