Hoe goed zorg jij voor je smartphone?

0
1526
smartphone onderhoud

Natuurlijk ben je ontzettend zuinig op je smartphone, want je wil niet dat er iets mee gebeurt. De kosten voor een reparatie zijn vaak vrij hoog en daarnaast zit je dan even zonder. Maar hoe goed zorg jij echt voor je smartphone?

Beveiliging voor je scherm

Eén van de eerst dingen die je aanschaft nadat je een nieuwe telefoon hebt, is een hoesje. Veel mensen kiezen dan voor een flipcover, zodat je scherm beschermd is. Maar is dit ook echt wel zo? Feit is dat dit helaas niet voor heel veel extra bescherming zorgt. Een hoesje is vaak van dun materiaal en wanneer je telefoon valt is de kans nog steeds erg groot dat je scherm barst.

Wil je dit zo veel mogelijk voorkomen, dan kun je beter een extra laag op je scherm plaatsen. Dit noem je tempered glass en is in feite een screen protector. Het is een dun stuk glas dat op maat gesneden is voor verschillende smartphones, die je door middel van de aanwezige plak laag op je beeldscherm bevestigd. Wanneer je dit op de juiste manier plaatst zorgt het voor extra bescherming, waardoor je scherm minder snel zal barsten.

Let er wel op dat je altijd de juiste screen protector voor jouw smartphone gebruikt. Tempered glass voor de Samsung Galaxy S9 past bijvoorbeeld niet op de S20, en de van de iPhone XR niet op de iPhone 12. Doe je dit wel, dan zal hij minder goed beschermd zijn en is de kans op gebreken groter.

Kijk uit met water

Dat je uit moet kijken met water of andere vloeistoffen in de buurt van je smartphone, dat wist je natuurlijk al. Een normaal hoesje zoals hierboven al beschreven zorgt er ook niet voor dat je telefoon waterbestendig is. Wel zijn er waterbestendige hoesjes verkrijgbaar, zoals deze Samsung A52 case. Je kan je smartphone eenvoudig in deze waterbestendige case doen als je gaat zwemmen of varen, maar ook als je gaat sporten. het hoesje beschikt over een IPX8 certificering voor waterdichtheid, en door sluiting blijft er geen enkele kier over waardoor hij volledig waterdicht is.

Wanneer je wilt gaan zwemmen en graag je smartphone meeneemt of foto’s of video’s te maken, kun je tot een diepte van 25 meter probleemloos onder water gaan. Door de transparante voorkant van het hoesje kun je gewoon je smartphone zien en deze bedienen, want je touchscreen blijft werken met dit hoesje. Daarnaast zit er ook een ketting bij zodat jij je smartphone om je nek kunt hangen en hem niet verliest.