Zo word je een vlogger in 7 stappen

0
3638
vlogger

Tegenwoordig kan iedereen vlogger worden. YouTube geeft jong en oud de mogelijkheid om video’s te maken, wat zeker een reden is om er actief op te worden. Het is echter een stuk lastiger om een succesvolle vlogger te worden. Slechts een handjevol mensen kan er daadwerkelijk van leven. Het gezegde ‘een goed begin is het halve werk’ geldt in dit geval zeker. Doe zoveel mogelijk onderzoek, zodat je een vliegende start beleeft. Volg bijvoorbeeld een gratis online webinar waarin wordt verteld hoe je een vlog moet maken, editen en delen. Volg daarnaast het volgende stappenplan

Stap 1: Doe uitgebreid onderzoek

Goed onderzoek vormt de basis van een succesvolle vlog-carrière. Bezoek de kanalen van populaire vloggers en probeer uit te vinden waarom juist zij zo ontzettend populair zijn. Verdiep je ook in het materiaal dat zij gebruiken en probeer contact te leggen. Misschien kan een populaire vlogger je wel van advies voorzien. Probeer hun video’s echter niet te kopiëren, want dit zorgt voor irritatie en werkt juist averechts.

Stap 2: Bedenk voor welke doelgroep je vlogs wil maken

Er is niet één vast recept om een succesvolle vlogger te worden. Wel is het belangrijk om een vlog te maken die echt interessant is voor je volgers. Bedenk voor welke doelgroep je een video wil maken.. Zijn het vooral jongeren die je vlogs bekijken? Maak dan een humoristische video over een onderwerp waar jonge mensen graag naar kijken. Denk bijvoorbeeld aan techniek, reizen, mode of de laatste trends. Ook fotografie, make-up en gezondheid zijn populaire thema’s. Hou wel rekening met het feit dat je bij deze onderwerpen te maken hebt met veel concurrentie. Je bent zeker niet de enige die een vlog maakt over mode en beauty, dus probeer een originele invalshoek te vinden.

Stap 3: Volg je interesses

Ben je er klaar voor om een kanaal op te zetten? Dan is het tijd om het thema uit te kiezen. Maak alleen vlogs die dichtbij je eigen interesses liggen. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om te praten over een bepaald onderwerp. Bedenk wat je wil gaan zeggen en hoe je je wilt gedragen voor de camera. Denk ook na over de kleding die je aan gaat doen.

Stap 4: Koop een goede camera

Schaf een goede camera aan met een statief. Je hoeft natuurlijk niet meteen de allerduurste camera aan te schaffen, maar kies wel voor kwaliteit. Goedkoop is soms duurkoop. Met een goede camera kun je het juiste licht en compositie creëeren. Bovendien voorkom je met een statief dat het beeld teveel gaat schudden.

Stap 5: Zoek naar een mooie locatie om je vlog op te nemen

Het kost soms wat tijd, maar zorg altijd voor een mooie locatie om je video op te nemen. Probeer creatief uit de hoek te komen, en je zult zien dat dit zijn vruchten afwerpt.

Stap 6: Ontspan en wees jezelf

Het opnemen van je eerste vlog kan best spannend zijn. Probeer te ontspannen en wees vooral jezelf. De kijker merkt snel dat je niet helemaal jezelf bent. Ben je zenuwachtig? Adem in- en uit, klik op de aan-knop en lach terwijl je praat. Je zult na verloop van tijd merken dat het opnemen van een vlog steeds gemakkelijker gaat.

Stap 7: Post je vlog online

Nadat je de vlog online hebt gezet ben je nog niet klaar. De laatste stap is het delen op social media kanalen. Je video mag gezien worden, dus deel het op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en andere platformen.