Is het tijd voor een nieuwe schutting?

0
1483
schutting

Een schutting zorgt voor privacy, iets dat uiteraard erg belangrijk is. Je wilt namelijk gewoon van je huis en tuin kunnen genieten zonder dat iedereen die langsloopt mee kan genieten. In de zomer bijvoorbeeld, wil je lekker kunnen zonnen of genieten van het zwembad zonder dat je het gevoel hebt bekeken te worden. Grote kans dus, dat jij al schuttingen rondom je tuin hebt staan. Maar zijn deze ook nog wel goed?

Wanneer de schuttingen er al een aantal jaren staan kan het zijn dat deze door het weer zijn aangetast en al verschillende stormen hebben meegemaakt. In dat geval kan het zijn dat ze scheef staan, of dat er stukjes hout aan het afbrokkelen zijn. Je zou er dan uiteraard voor kunnen kiezen de schuttingen opnieuw goed vast te zetten of te behandelen, maar dit is niet altijd de beste keuze.

Een nieuwe schutting aanschaffen

Heb je besloten voor een nieuwe schutting te gaan, dan is het tijd erover na te gaan denken wat voor schutting je graag zou willen. Een populaire oplossing is een afscheiding van douglas hout. Dit is een robuuste, duurzame houtsoort dat erg mooi staat bij een landelijke look. Liever geen ruwe uitstraling? Dan kun je ook kiezen voor geschaafd douglashout. Deze heeft een glad oppervlak en daardoor een strakker uiterlijk.

De kleur van deze houtsoort is roze, maar na verloop van tijd zal dit veranderen naar zilvergrijs. Dit komt door de natuur en is een natuurlijk proces. Wil je dit echter niet, en wil je graag de roze kleur behouden, dan kan dat. In dat geval dien je het hout te behandelen met speciale HK-Lazuur.

Daarnaast bestaat er ook nog zwart douglashout, voor als je eens helemaal wat anders wilt. Erg populair is Zweeds rabat zwart, maar ook de zwarte schutting van douglashout. Door de aparte kleur krijg je een hele mooie, robuuste uitstraling, vooral wanneer je de planken combineert met blanke douglas palen of juist kiest voor beton.

Een schutting van hout en beton

Ben je meer op zoek naar een meer stevige en duurzame oplossing, dan kun je beter kiezen voor een hout beton schutting. Wanneer je hiervoor kiest heb je naast hout ook nog betonpalen nodig. Daarnaast kun je ook nog betonplaten en tuinschermen aanschaffen voor bijvoorbeeld een overkapping. Op deze manier kun je de schutting helemaal naar wens samenstellen en ben je er zeker van dat hij stevig en duurzaam is.