Drie redenen om je automatten te vervangen

0
1316
automatten

Wanneer je trots bent op je auto onderhoud je hem goed. Je poetst elk vuiltje snel van de motorkap voordat het in de lak kan trekken en zorgt dat er geen rommel in de auto achterblijft. Zowel de binnenkant als buitenkant van je auto vereist verzorging. Een onderdeel in de auto dat vaak over het hoofd wordt gezien zijn de automatten. Toch zijn automatten een belangrijk deel van je auto en hebben ze een nuttige functie. Wacht dus niet te lang met nieuwe automatten bestellen! Ben je benieuwd waarom het zo belangrijk is de vloermatten in je auto op tijd te vervangen? In dit artikel geven we je de drie voornaamste redenen.

Met nieuwe automatten rijd je veilig

Het is niet veilig om met versleten automatten door te rijden. Wanneer een automat oud is kan het namelijk voorkomen dat hij niet goed meer in de auto past. De mat kan losraken en zelfs gaan slippen. Je moet er niet aan denken dat je automat tijdens het rijden tussen de pedalen terecht komt. Door je automatten eens in de paar jaar te vervangen loop je dit risico niet.

Let er wel op dat je automatten op maat koopt. Er zijn automatten beschikbaar voor elk merk en elk model auto. Wanneer je deze originele matten aanschaft weet je zeker dat de bevestigingspunten op de juiste plek zitten. Dit voorkomt dat de mat niet goed past en tijdens het rijden gaat schuiven. Haal je nieuwe automatten dus altijd bij een echte automattenspecialist.

Luxe automatten maken het interieur van je auto af

In een mooie auto misstaat een afgetrapte automat. Na een paar jaar rijden zul je zien dat je automatten er een stuk minder mooi uitzien. Ze krijgen slijtplekken of verkleuren. Zo’n versleten mat is natuurlijk geen gezicht. Met een set nieuwe, originele automatten voelt je auto al snel weer als nieuw. Door je automatten te vervangen zorg je ervoor dat het interieur van je auto er altijd goed uit blijft zien.

Nieuwe vloermatten beschermen je auto

Vooral de vloermat aan de bestuurderskant heeft het zwaar te verduren. Tijdens het rijden rust de hak van je schoen op de mat. Door de herhaalde beweging van het intrappen van de pedalen slijt de mat snel. Het kan zelfs voorkomen dat je een gat in de vloermat slijt. Hierdoor komt de bekleding van de autovloer bloot te liggen. Een automat is gemakkelijk te vervangen, maar dit geldt niet voor de vloerbekleding van de auto. Automatten dienen zo als beschermende laag tussen jouw schoen en het interieur van je auto.