Zeg vaarwel tegen lawaai makende computers!

0
1959
workstation

Er zijn de laatste jaren steeds minder vaste computers verkocht. Mensen doen steeds meer op een laptop of tablet. Desondanks zijn er nog genoeg mensen die wel met een vaste computer werken. Zo zijn er bijvoorbeeld veel bedrijven die vaste computers op kantoor hebben staan. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog mensen die het helemaal niet handig vinden om met een laptop of tablet te werken. Een vaste computer heeft een aantal nadelen. Voornaamste nadeel is dat je altijd op dezelfde plek moet zitten. Daarbij komt dat de meeste vaste computers na een aantal jaar meer en meer lawaai gaan maken. En het is natuurlijk geen pretje wanneer jouw computer veel lawaai maakt. Ben jij het ook helemaal zat? Dan wordt het de hoogste tijd om vaarwel te zeggen tegen jouw lawaai makende computer! Dit kan door een stille computer aan te schaffen of door te kiezen voor een industriële pc.

Stille computers

Is jouw vaste computer aan vervanging toe? Of zoek je er gewoon één extra? Dan is de kans groot dat jij een computerzaak in jouw directe omgeving bezoekt. Hier verkopen ze ongetwijfeld een aantal computers die ‘stil’ zijn. Het is echter wel de vraag hoe lang dit ook het geval is. De meeste vaste computers zijn in het begin stil. Naarmate er echter meer bestanden en documenten op komen te staan, gaat hij steeds langzamer werken. Het kost een computer dan namelijk meer moeite, wat automatisch ook zorgt voor meer lawaai. Gelukkig zijn er vandaag de dag ook stille computers op de markt. Zo kun jij bijvoorbeeld kiezen voor een workstation. Bij dit apparaat mag jij ervan uitgaan dat hij aanzienlijk stiller werkt dan een gangbare pc.

Ideaal voor stille ruimtes

Nu jij weet dat er ook computers op de markt zijn die stil werken, ben je ongetwijfeld één en al oor. Hierdoor zijn deze computers onder meer geschikt voor thuisgebruik, maar er is meer. Zo kun jij zo’n stille computer bijvoorbeeld ook uitstekend gebruiken in een ruimte waar rust vereist is. Denk hierbij aan een studiecentrum in een (hoge)school bijvoorbeeld. Hier komen mensen om in rust met hun studie aan de slag te gaan. Er is dan niets vervelender dan wanneer er continu het razende geluid van een computer te horen is. Naast het studiecentrum kan een stille computer ook prima gebruikt worden in een studio. Hier is immers ook stilte vereist. Het zou namelijk zonde zijn wanneer het geluid van een razende computer een opname verpest.

De prijs van stille computers ligt hoger

Ben jij overtuigd van de voordelen van een stille computer? Dan overweeg je er mogelijk wel eentje aan te schaffen. Zo’n workstation is echter wel aanzienlijk duurder dan een vaste computer in een computerzaak of op het internet. Verwacht dan ook niet dat jij met een paar honderd euro wel even zo’n stille computer aanschaft. Nee, dergelijke apparaten kosten aanzienlijk meer. Vaak gaat de prijs richting de 2000 euro. Op zich niet gek natuurlijk, want deze apparaten brengen natuurlijk vele voordelen met zich mee ten opzichte van een vaste computer. Een stille computer is zijn investering dus dubbel en dwars waard! Wel willen wij jou overigens nog meegeven het apparaat niet bij de eerste de beste aanbieder aan te schaffen. Kies altijd een professionele partij die gespecialiseerd is in stille computers, zoals Ikbenstil.nl. In dat geval weet je namelijk zeker dat je een kwalitatieve, stille computer koopt.

Een industrial pc aanschaffen

Naast de opmars van stille computers is er de laatste jaren ook steeds meer vraag naar industriële pc’s. Deze computers zijn vaak aanzienlijk kleiner dan een stille en een vaste computer. Hierdoor zijn deze apparaten nagenoeg overal te gebruiken. Daarnaast is een industrial pc voorzien van een stevige behuizing, vaak gemaakt van metaal. Dit maakt dat het apparaat een stuk beter bestand is tegen schokken en trillingen dan een vaste of stille computer. Door deze behuizing is het apparaat ook beter bestand tegen vocht en stof. Naast de buitenkant verschilt dit apparaat ook binnenin van een standaard pc. Hierdoor kun je met een industriële pc vaak meer en beter presteren dan met een standaard computer. Ook voor een industrial pc geldt dat de aanschafwaarde behoorlijk hoog ligt, maar ook dit apparaat is zijn investering dubbel en dwars waard.

Lees ook: betaalbare kantoorruimte huren? Lees hier enkele tips