Snelle en deskundige rioolvliegjesbestrijding

0
1378
rioolvliegjesbestrijding

Word jij iedere ochtend in de douche vergezeld door vliegjes? En lijkt het aantal vliegjes met de dag groter te worden? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een rioolvliegjesplaag. Deze vliegjes zijn, zoals de terminologie al doet vermoeden, afkomstig uit het riool. De aanwezigheid van deze vliegjes zorgt dan ook voor een aantasting van de hygiëne in jouw woonomgeving. Een snelle en deskundige bestrijding is daarom op zijn plaats.

Zelf rioolvliegjes bestrijden

Wanneer je rioolvliegjes in huis aantreft, wil je deze direct bestrijden. Als er al sprake is van een heuse plaag kun je zelf niet veel beginnen. De hulp bij het ongedierte bestrijden van Beestjeskwijt is dan wenselijk. Wel kun je totdat de hulp gearriveerd is zelf een aantal dingen doen om de plaag te beperken. Zo kun je bijvoorbeeld de afvoer van jouw douche reinigen met kokend water en soda. De rioolvliegjes leggen hun eitjes namelijk meestal in de afvoer. Wanneer je deze eitjes bestrijdt is de plaag niet verholpen, maar wel beperkt. Daarnaast is het belangrijk om nergens in huis stilstaand water te hebben. Stilstaand water trekt namelijk rioolvliegjes aan en dat wil je uiteraard voorkomen.

Zijn de beestjes gevaarlijk?

Bij rioolvliegjes denkt men vaak direct aan vuil en slechte hygiëne. Deze veelvoorkomende associatie is niet geheel onterecht. Rioolvliegjes zijn zoals gezegd afkomstig uit het riool. In de riolering bevinden zich allerlei bacteriën. Vanzelfsprekend dragen rioolvliegjes deze bacteriën met zich mee. Ondanks dat deze vliegjes slechts klein van stuk zijn, kunnen ze wel een grote impact hebben. De bacteriën die rioolvliegjes met zich meedragen, zijn schadelijk voor de gezondheid van de mens. We kunnen dus met recht stellen dat rioolvliegjes gevaarlijk zijn. Ze kunnen immers jouw gezondheid aantasten. Dus kamp je met een rioolvliegjes plaag in of rondom huis? Onderschat de impact van deze vliegjes niet en laat ze snel en vakkundig bestrijden.

Waarom voor professionele bestrijding kiezen

De bestrijding van een rioolvliegjesplaag betreft een stukje vakmanschap. Het is daarom te allen tijde raadzaam om een expert in te schakelen voor de bestrijding. Zelf kun je diverse werkzaamheden uitvoeren om de plaag enigszins te beperken. Maar voor een effectieve bestrijding zijn kennis, ervaring en goed materieel vereist. Je wilt immers voorkomen dat de rioolvliegjes weer terugkomen. Om dit te voorkomen, moet de kern van het probleem worden aangepakt. Waar komen de rioolvliegjes op af? Is er bijvoorbeeld een lekkage? Of is er sprake van een ander defect aan de riolering? Dit zijn vragen waar een deskundige rioolvliegjesbestrijder het antwoord op zal vinden. Want alleen zo kunnen de rioolvliegjes grondig en effectief worden bestreden.