Tips om verstandig om te gaan met je creditcard

0
851

Als je van plan bent om binnenkort op jezelf te gaan wonen, is het verstandig om te beginnen met sparen op een spaarrekening. Hier volgen een paar tips over hoe je verstandig met geld omgaat.

Tip 1: Gebruik niet teveel creditcards

Spaar zo veel als je kunt, bijvoorbeeld op een online spaarrekening. Dit type rekening is veiliger, makkelijker toegankelijk en het kost het minste tijd. Heb je een creditcard? Gebruik er dan niet teveel. Door gebruik van te veel creditcards zal jouw credit score worden beïnvloed. Je moet een creditcard alleen gebruiken als het echt nodig is.

Tip 2: Hou je creditcards in de gaten

Je moet jouw creditcards goed in de gaten houden . Vraag de bankmedewerkers om het juiste saldo te berekenen dat je op jouw kaarten moet zetten. Als je niet weet hoeveel je moet bijschrijven, wacht dan tot het einde van de maand.

Tip 3: Betaal niet teveel rente

Zorg ervoor dat je niet te veel rente te betaalt via creditcards. Het is verstandig om één creditcard te gebruiken voor online aankopen en de andere voor alle andere uitgaven . Je kunt het beste gebruik maken van een creditcard voor reguliere uitgaven en de rest voor noodgevallen .

Tip 4: Betaal je creditcardschuld af

Betaal tenslotte al je creditcards zo snel mogelijk af. Dit is een goede manier om geld te besparen. Doe je dat niet, dan heb je minder credit score. Vermijd een creditcard wanneer je het financieel niet gemakkelijk hebt. Je moet geld besparen door het te besteden aan iets dat dringend nodig is . Vermijd het gebruik van jouw kredietkaart als je een grote schuld hebt. Gebruik je creditcard hoe dan ook niet voor onnodige uitgaven.