Hoe begin je een eigen YouTube-kanaal?

0
1519

Overweeg je de wereld van het vloggen in te stappen? Een goed idee als je graag creatief uit de hoek wil komen. Bovendien zul je veel mensen met dezelfde interesses gaan ontmoeten. Als klap op de vuurpijl kun je er ook nog eens aardig wat geld mee verdienen. Hoe begin je een eigen YouTube kanaal?

Heb geduld

Voordat je start is het belangrijk dat YouTube echt in je leven past. Wees realistisch en besef dat je niet meteen succes zal hebben. Heb geduld, en je zult zien dat je kanaal langzaam groeit. Hoe begin je een eigen YouTube kanaal?

Zet je ideeën op papier

Je wilt een eigen vlog kanaal oprichten, maar hoe begin je? Het antwoord daarop is heel simpel. Pak een pen en blocnote of ga je voor laptop zitten en schrijf je ideeën eens op. Wanneer je met iemand samenwerkt is het belangrijk om even te brainstormen. Wat wil je precies en hoe denk je dat te gaan bereiken? Geef zo gedetailleerd mogelijke antwoorden. Misschien wil je gaan vloggen omdat je extra tijd over hebt. In dat geval is het meer een hobby en heb je misschien niet echt een doel. Dit betekent echter niet dat je geen succesvolle vlogger kunt worden. Je kunt altijd nieuwe doelen stellen wanneer je video’s een succes blijken te zijn.

Bedenk een aantal doelen

We vallen meteen met de deur in huis: het oprichten en onderhouden van een video kanaal is niet gemakkelijk. Het is belangrijk om doelen te stellen en deze zoveel mogelijk na te streven. Waar wil je zijn in twee maanden, en hoeveel abonnees wil je graag hebben na een halfjaar? Wees daarbij zo realistisch mogelijk. Mits je video’s viral gaan, kun je niet binnen enkele maanden al honderdduizenden abonnees verwachten. Schrijf alles neer wat in je opkomt, zodat je uiteindelijk een goed plan hebt.

Vind een goed en passend onderwerp

Het vinden van een goed en passend onderwerp is een belangrijke stap bij de creatie van een YouTube kanaal. Kijkers merken het snel als je niet echt interesse hebt in het onderwerp waar je over vlogt. Op een gegeven moment wordt het vloggen voor jou een verplichting, en dat is niet de bedoeling. Het zal steeds lastiger worden om elke week een video te maken, en uiteindelijk stop je er helemaal mee. Dit gebeurt regelmatig bij vloggers. Probeer niet één van hen te worden en kies een onderwerp of niche dat echt dicht bij je hart ligt. Dit maakt het promoten van je content en het opbouwen van publiek ook een stuk gemakkelijker.

Vind je ideale doelgroep

Zet op papier wat je ideale doelgroep is. Richt je op deze mensen bij nemen van beslissingen van je kanaal. Ben je bijvoorbeeld van plan om een beauty vlog op te richten? Dan zijn het meestal meisjes en vrouwen die graag naar je make-up en haarstijl tips kijken. Wees bij het nadenken over je doelgroep zo specifiek mogelijk. Bewaar je aantekeningen altijd op een goede plek, zodat je het er later even weer bij kunt pakken.