Huidverzorging in de zomer

0
2973
huidverzorging winter

Het hoeft al lang geen betoog meer dat te lang en zonder bescherming van de huid zonnebaden extreem gevaarlijk is. Het risico op huidkanker is groot. Een goede bescherming is je kleren aanhouden, maar ja….. je wilt zo graag die mooie bruine tint. Goed smeren is dan een must. Goed smeren wil zeggen de juiste producten gebruiken, maar ook regelmatig smeren. Zeker als je naast het zonnen ook het water induikt is opnieuw insmeren een must om verbranding tegen te gaan. Lichaamsdelen die bijna nooit aan de buitenlucht worden blootgesteld hebben een groter risico op verbranding, houd daarmee rekening. Als jij verbrand bent door de zon dan voel je dat in de meeste gevallen niet meteen. Toch heeft de zon ook goede invloed op de huid. De zon zorgt voor vitamine D. Ook bij eczeem kan de zon de aandoening verlichten. En de zon is goed voor het humeur!!

Lees ook: huidverzorging in de winter

Huidverzorgingsproducten zomer

Gebruik je make-up dan is dat gebruik in de zomer vaak wel minder. Je krijgt door meer buiten te zijn vanzelf een gezond kleurtje op je wangen. Wel is het gebruik van huidverzorgingsproducten in de zomer belangrijk. Door de zon droogt de huid namelijk snel uit en dat heeft gevolgen. Zorg daarom voor hydratatie van de huid met een heerlijke lotion of milk. Deze verzachten de huid en zorgen ervoor dat het vochtgehalte op peil blijft. Drink ook voldoende, zo help je van binnenuit je huid mooi te houden. Eet die heerlijk vitaminerijke vruchten, denk aan ananas en meloen. Het allerbelangrijkste is het om je gezicht goed te reinigen met gewoon water. Heb je zonnebrand gebruikt dan heb je wellicht een milde cleaner nodig.

Verbrande huid

Een verbrande huid doet pijn en gaat daarna jeuken. Ben je verbrandt door de zon, omdat je niet hebt gesmeerd (je wist niet dat de zon zo fel was….., dus altijd smeren, heb je nu geleerd!) dan zul je daar veel last van ervaren. Meestal een poosje na het verbranden. Je kunt er zelfs behoorlijk ziek van zijn als je flink bent verbrand, er kan koorts optreden. De huid is beschadigd, rood, soms ook gezwollen en erg pijnlijk. Er kunnen blaren ontstaan op de plek van de verbrande huid. Probeer de verbrande huid te koelen met natte doeken en lauwwarm water. Zijn er blaren, laat deze intact ter voorkoming van infectie. Ga voorlopig niet de zon in met een verbrande huid. Iedereen moet zonnebrandcrème gebruiken, mensen met een lichte huid zijn extra gevoelig voor verbranding. Draag voor de bescherming van je hoofd en gezicht een leuke hoed of pet.