Wat is een ICO op de cryptomarkt?

0
1059

Een Initial Coin Offering (ICO) staat voor eerste munt uitgave. De afkorting hiervan is ICO. Het is een begrip die in de cryptovaluta wordt gebruikt. Een blockchainstartup verkoopt tokens aan jou waarin je investeert. Het wordt daarom ook wel een cryptovariant van crowdfunding genoemd. De startups kunnen groeien en over meer succes beschikken. Zodra dit gebeurd kun je een hogere waarde van jouw munt verwachten. Je zorgt voor een investering in coins en krijgt er meer waarde voor terug om de financiering van jou bedrijf te starten aan de hand van een bedrijfsplan. Op het blockchain platform kun je bepaalde transatiefee’s financieren met de coins die jij verkocht hebt.

Meer liquiditeit

Het aantal bezoekers op het blockchain platform is essentieel zodat er meer fee’s worden betaald en om zo meer succes te behalen. De waarde van de munten gaat omhoog doordat transactiefee’s worden betaald. Dit levert weer meer winst op bij verkoop. Nadeel is dat het vaak anders loopt dan men wenst. De tokens die men ontvangt bereiken vaak een grotere liquiditeit voor de onderneming. Elke startup heeft een bepaald bedrijfsplan wat wordt vastgelegd. Maar de tokens hebben een stuk minder invloed op de producten en bedrijfsvoering.

Mooi rendement of geldverlies

Wel heeft de ICO grip op een prettig rendement die je terugkrijgt voor de investering die je hebt gedaan. Verder brengt de ICO ook risico mee om geld te verliezen. Zodra de startup verlies lijdt ben jij je investering kwijt. Verder heeft de ICO geen tot zeer weinig bescherming achter de hand waardoor je meer risico loopt. Er zijn geen garantieregelingen en andere beschermende factoren voor consumenten.

Hoe werkt een ICO?

Op een whitepaper wordt een startup plan vastgelegd. Net als bij normale crowdfunding moet er begrip en belangstelling zijn vanuit andere mensen die wel willen investeren in jouw plan. Via de ether kopen ze jouw coin via jouw platform. Je maakt zelf een munt aan en voor de ethers creëer jij je eigen blockchainplan. Je test het plan eerst om te kijken hoe het loopt. Je kunt ook meerdere versies creëren. Het “mainnet” is de versie die je gaat gebruiken en altijd eventueel later nog aan kunt passen via het platform.

Hoe start je met een ICO?

Ga vooral starten als je voldoende kennis hebt over cryptovaluta’s, ICO en hoe blockchains in hun werk gaan. ICO is echter meer voor gevorderden weggegeld en niet voor beginners omdat er grote fouten gemaakt kunnen worden als je over onvoldoende kennis beschikt. Vooronderzoek doen naar ICO’s dus erg belangrijk. Vertrouw op je onderzoek en niet op marketingpraatjes van platformen die worden gepromoot omdat die vaak een deel van de winst krijgen. Je kunt zelf een Ether aanmaken, een zogeheten “wallet” die alleen jij beheerd met wachtwoorden. Je kunt ook de munten naar een beurs zenden. Kijk uit met ICO’s. Ze vormen namelijk een beerput van fraude waarin oplichters actief zijn. Tokens kopen van ICO’s is zeer risicovol. Slechts 20% is betrouwbaar. Je moet tevens niet bang zijn om te verliezen en je moet zeer scherp zijn om je te bedenken op oplichting. Alleen veel kennis zorgt ervoor dat je de betrouwbare ICO’s eruit pikt.

Vorig artikelJouw huis ongediertevrij maken
Volgend artikelDe nieuwe trend in comfort: de sta-op stoel