Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /var/www/vhosts/bloggers.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6085
Waar let je als zzp’er op bij je verzekeringen? | Bloggers.nl
Home Zakelijk Waar let je als zzp’er op bij je verzekeringen?

Waar let je als zzp’er op bij je verzekeringen?

0
Waar let je als zzp’er op bij je verzekeringen?

Wanneer je opereert als zzp’er moet je je natuurlijk op een aantal gebieden verzekeren. Vaak zien we dat de kosten van premies voor zzp’ers een reden zijn om bepaalde verzekeringen niet af te sluiten. Dat is een enorme gok, waarin de vraag rijst of het verantwoord is. In dit artikel lees je meer over waar je als zzp’er op moet letten bij het afsluiten van verzekeringen.

Zorg voor de juiste gegevens

Het klinkt eigenlijk te simpel voor woorden, maar toch gaat het nogal eens verkeerd. Gegevens zijn niet meer actueel of er worden niet de juiste werkzaamheden opgegeven. Dit kan in geval van schade leiden tot vervelende verrassingen. Zorg er ook goed voor dat je precies weet wat de dekking van jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering inhoudt. Tussen verzekeraars zijn er bijvoorbeeld verschillen in de dekking bij het ontstaan van de schade. Kijk goed waar je wel en niet voor bent verzekerd, voordat je je (digitale) handtekening zet.

Ken je risico’s

Het verschilt natuurlijk per sector waar je actief bent als zzp’er wat de risico’s op schade zijn. In de bouwsector is de kans op fysiek en materiële schade natuurlijk vele malen groter dan wanneer je als tekstschrijver bent in te huren. Daarnaast is de kans in de adviserende dienstverlening aanwezig dat een foutje leidt tot flinke financiële schade bij de opdrachtgever. Denk aan de accountant die een klein rekenfoutje maakt. In zulke gevallen kun je als zzp’er kiezen voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Schade kan natuurlijk ook door externe factoren komen, zoals noodweer of een brand. Hierdoor kan de voorraad die je thuis hebt opgeslagen verloren gaan. Een particuliere verzekering dekt deze schade in de meeste gevallen niet. Hierdoor is het verstandig om ook een zakelijke voorraadverzekering af te sluiten. Hierbij geldt natuurlijk ook weer dat je rekening kunt houden met het risico in combinatie met de waarde van je voorraad ten opzichte van de kosten.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Wanneer je in loondienst bent is je arbeidsongeschiktheidsverzekering geregeld via je werkgever. Dit is voor zzp’ers niet het geval. Als zzp’er ben je zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een zogenaamde AOV. Hoewel de exacte datum nog niet bekend is, wordt een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers in de toekomst zelfs verplicht gesteld. Deze beslissing is onderdeel van het nieuwe pensioenakkoord en wordt ingevoerd om te voorkomen dat de samenleving voor de kosten moet opdraaien in het geval dat een zzp’er (tijdelijk) arbeidsongeschikt raakt en zelf geen voorzieningen heeft getroffen. Veel zzp’ers zien op tegen de kosten van aan AOV. Veel verzekeraars spelen hier echter op in door het aanbieden van een aantrekkelijk geprijsde basisverzekering.