Waar moet je op letten bij de aanschaf van een e-sigaret?

0
2343
e-sigaret

Wij hoeven jou niet meer te vertellen dat roken slecht is voor jouw gezondheid. Toch lurkt menig Nederlander nog dagelijks aan een sigaret. Lukt het jou niet om te stoppen met roken, maar ben je wel bang voor gezondheidsklachten? Stap dan over naar de e-sigaret. Deze elektronische sigaret wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit in Nederland. Er zijn echter nog genoeg mensen die wat terughoudend zijn tegenover deze sigaret. Dat is natuurlijk ook wel logisch wanneer jij er niet bekend mee bent. Wil je desondanks toch een e-sigaret aanschaffen? Kies er dan nooit lukraak eentje uit. Er zit namelijk nogal wat verschil tussen deze sigaretten. Om jou een handje te helpen vertellen wij je in deze tekst waar je op moet letten bij de aanschaf van een e-sigaret.

Verschillende soorten e-sigaretten

Om te beginnen moet jij weten dat er verschillende soorten e-sigaretten zijn. Allereerst kennen we de wegwerpsigaret. De batterij, verdamper en mondstuk, waar een elektronische sigaret altijd uit bestaat, zijn hier één geheel. Is de sigaret leeg? Dan kun je de sigaret weggooien. Hij is namelijk niet nogmaals te gebruiken. Daarnaast kennen we de cartridge e-sigaret. Bij deze variant zit de vloeistof met de smaak in het mondstuk. Zodra de vloeistof op is, hoef jij uitsluitend een nieuw mondstuk aan te schaffen. De batterij en verdamper blijven bruikbaar. Tot slot kennen we de e-sigaret die navulbaar is. De smaakvloeistof zit hier in de verdamper. Is de vloeistof op? Dan hoef jij de verdamper niet te vervangen. Je kunt deze namelijk gewoon bijvullen met nieuwe vloeistof. Deze e-sigaret kun jij dus telkens blijven gebruiken, waardoor dit de meest milieuvriendelijke optie is.

Smaak en nicotinesterkte

De smaak van echte sigaretten is nagenoeg altijd hetzelfde. Er zijn weliswaar een aantal varianten met een mintsmaak, maar vaak komt de smaak van sigaretten overeen. Bij een e-sigaret is dit niet het geval. Jij kunt namelijk zelf de smaak kiezen. Let hier dus ook goed op bij de aankoop. Het hangt er natuurlijk wel van af welke soort e-sigaret jij aanschaft. De wegwerpvariant kun je namelijk niet navullen en bij de cartridge e-sigaret moet je telkens een mondstuk kiezen met een (andere) smaak. Kijk daarom goed naar de sigaret die jij koopt en vraag jezelf goed af of jij wel van de betreffende smaak houdt. Naast de smaak zit er ook nog verschil in de nicotinesterkte. Zo kun je een e-sigaret kopen met 12 mg nicotine, maar bijvoorbeeld ook met 6 mg nicotine. In het begin is het vaak experimenteren, zowel met de smaak als met de nicotinesterkte.

De beste plek om een e-sigaret te kopen

Doordat de e-sigaret de laatste jaren aan populariteit gewonnen heeft, kun jij deze op talloze plekken kopen. Ze zijn te koop in fysieke winkels, maar ook op steeds meer websites. Heb jij nog geen elektronische sigaret in jouw bezit? Dan richt jij je zeer waarschijnlijk tot het internet om er eentje te kopen. Wij raden je echter niet aan er zo maar ergens eentje aan te schaffen. Er zit namelijk behoorlijk wat verschil in de diverse e-sigaretten die verkocht worden. Verdiep je daarom altijd eerst in de verschillende merken en kijk ook naar de reputatie van de verkoper. Lukt het jou niet om een geschikt adresje te vinden? Dan raden wij je aan je tot een vapingshop te richten. Hier vind jij namelijk kwalitatieve e-sigaretten die vaak ook relatief betaalbaar zijn.

Wat kost een e-sigaret?

Alvorens jij een e-sigaret gaat kopen, ben je vast en zeker benieuwd wat deze kost. Het is echter niet op voorhand te zeggen wat de prijs van een elektronische sigaret is. Dit hangt namelijk ook weer van een aantal factoren af. Allereerst is de soort die jij kiest van invloed op de prijs. Een wegwerpsigaret is op het eerste oog goedkoper, maar dat is op de lange termijn niet het geval. Op de lange termijn ben jij met een navulbare e-sigaret namelijk goedkoper uit. Je hoeft dan namelijk alleen maar de vloeistof bij te vullen en geen compleet nieuwe sigaret te kopen. Daarnaast is de plek waar jij de e-sigaret koopt natuurlijk ook van invloed op de prijs. Heb jij een winkel gevonden waar jij goedkoop een elektronische sigaret aan kunt schaffen? Vraag jezelf dan wel af of dit een goede keuze is. Voor een e-sigaret betaal je immers een flink bedrag, zeker voor een navulbare. Bij een hoog bedrag mag jij ervan uitgaan dat de kwaliteit goed is, maar dat weet je natuurlijk nooit helemaal zeker. Wij raden je in ieder geval aan je niet teveel op de prijs te richten. Uiteindelijk is het belangrijker dat de kwaliteit van de e-sigaret goed is en een kwalitatieve sigaret mag natuurlijk best wat kosten!