Zo zorg jij voor een aantrekkelijk kantoor!

0
858
zakenvrouw op kantoor

Of je nou thuis in je eigen kantoor werkt, of op kantoor bij het bedrijf waarvoor je werkt; een aantrekkelijk kantoor is altijd belangrijk. Dit zorgt er niet alleen voor dat je meer op je gemak bent, maar ook dat je een beter humeur hebt, wat weer beter is voor het contact met klanten en collega’s maar ook voor je werk is dit positief.

Zorg voor het juiste bureau

Een goed bureau is erg belangrijk, zeker wanneer je hier de hele dag aan moet werken. Wil je graag afwisseling, dan zou je ook voor een bureau kunnen gaan welke je ook hoger kan zetten, zodat je staand kan werken. Is dit echter geen optie voor je, of zie je dat gewoon niet zitten, kijk dan goed naar de zithoogte van het bureau. Hierbij is uiteraard ook de bureaustoel erg belangrijk. Je hoort rechtop te kunnen werken aan je bureau, met een rechte rug en je onderarmen vlak op het blad.

Natuurlijk wil het oog ook wat, dus zorg er ook zeker voor dat het bureau er aantrekkelijk uitziet. Een simpel bureau is misschien wel praktisch, maar zorgt er niet voor dat je er graag aan gaat zitten om je werk te doen. Er is veel design kantoormeubilair beschikbaar, voor iedereen die graag een echt mooie plek heeft om aan te werken. Dit zal zeker zorgen voor een beter humeur, wat er weer voor zorgt dat je productiever bent.

Goede verlichting op kantoor

De verlichting is uiteraard ook erg belangrijk, want je wilt wel goed kunnen zien wat je nou precies aan het doen bent. Natuurlijke lichtinval is daarnaast niet alleen goed voor je werk, maar ook voor jezelf. Zeker wanneer je de hele dag binnen zit kan het zonnetje dat naar binnen schijnt net even voor wat meer positiviteit zorgen op de werkvloer.

Heb je weinig natuurlijke lichtinval, dan is het belangrijk dat je de juiste lampen aanschaft. Het best kun je werken met verlichting van bovenaf, want dit zorgt ervoor dat de hele ruimte verlicht wordt. Uiteraard speelt hierbij ook mee dat de kleuren op de muur niet te donker moeten zijn. Hierdoor zal het namelijk altijd donkerder zijn dan wanneer de muren wit zijn.

Zorg voor sfeer op kantoor

Houd je van een strak en opgeruimd bureau, dan is dat hartstikke goed want dit draagt bij aan je productiviteit. Maar dat betekent natuurlijk niet dat er dan helemaal geen sfeer gecreëerd kan worden. Planten zorgen vaak al voor een positieve sfeer op het kantoor, maar daarnaast zou je ook kunnen denken aan een mooi schilderij.

Vind je het nou moeilijk om te zorgen voor een aantrekkelijk kantoor dat uitnodigt om te gaan werken? Als bedrijf kan je Havic ook inschakelen voor de totale projectinrichting. Zij denken niet alleen met je mee als het gaat om je bureau en een goede stoel, maar ook met de verlichting en algehele inrichting.