Ibiza, een paradijs op aarde. Maar hoe lang nog? 

0
1774
ibiza stad

Ibiza is populair. Toch lijkt er enigszins verandering in te komen. Wat blijft er nog over van de hippie-vibe nu steeds meer mensen van alle mogelijke pluimage het eiland bezoeken? De diehard Ibiza-fans lijken zich er echter niet door te laten wegjagen. 

Aan Ibiza verandert er nauwelijks iets. Er zijn nog altijd zon, zee, en strand. Leuke restaurantjes, goede uitgaansgelegenheden. Iedereen weet dat wel. Echter; veel mensen kwamen er voor de hippie-vibe, de dj’s of de bekende Nederlanders. Zullen die afhaken, nu jan- en alleman Ibiza lijkt te bezoeken?

Vrijheid blijheid

Nu moet je weten dat het niet langer dan twee uur vliegen is naar Ibiza. Goed bereikbaar dus. Wat Ibiza voor mensen zo aantrekkelijk maakte was, behalve de beachy-style, ook de hippie style. Vrijheid blijheid zullen we maar zeggen.

Het eiland lijkt echter niet langer alleen maar in deze sferen gehuld te zijn. Ibiza kent inmiddels meerdere doelgroepen. Is dat erg? Dat is maar wat je zelf wenst. Iedereen mag overal komen, en waar het leuk is… daar komt iedereen.

Van hippie-markt tot oude stadjes

Er komen gemiddeld al zo’n zeven miljoen toeristen per jaar en dat aantal lijkt nog wel toe te nemen. Wat ooit in de jaren zestig begon als een toevluchtsoord voor hippies, is nu een Middellandse Zee eiland waar iedereen zich welkom kan voelen. Er zijn nog altijd de hippie-markten, de dancefeesten, maar ook prachtige oude stadjes, bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden. Dat trekt ook andere toeristen aan.

Vasteland biedt mogelijkheden

Wil je eens iets anders en kies je voor het vaste land van Spanje dan kun je natuurlijk ook kiezen voor het 150 kilometer verderop liggende Valencia of Formentera. Op het vasteland kun je je tegoed doen aan alle mogelijke Spaanse uitstapjes. En dan is het handig een auto te huren via EasyTerra. Zeker als je van de eilanden afkomt.

Vissers, kunstenaars en hippies

Een auto huren Spanje is prima te regelen en je kunt vervolgens alle kanten op. Ook dat is vrijheid blijheid. Was Ibiza tot de jaren tachtig van de vorige eeuw vooral de plek van vissers, kunstenaars en hippies, wat let je om ook op andere plekken in Spanje de vrijheid te vieren zoals deze bedoeld is door deze groepen.

Ibiza en UNESCO

En mocht je toch voor Ibiza kiezen, dan is het een aanrader om ook hier verder te kijken dan de disco alleen. Er is veel geschiedenis en cultuur. De stadskern, Dalt Villa, staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Op het hoogste punt van Dat Villa tref je de Catedral de la Verge de les Neus uit de dertiende eeuw.

Lees ook: op vakantie naar de bakermat van Europa met een last minute Griekenland