Uitgekeken op je woonkamer? Dit doe je eraan!

0
1513
nieuwe woonkamer

Herken je dat gevoel, dat je iets wilt veranderen aan je woonkamer maar je weet niet wat? Het is een veel voorkomend gevoel waar mensen tegenaan lopen en dit is heel natuurlijk. Je hebt je woonkamer waarschijnlijk jaren geleden ingericht en leeft nu al jaren in dezelfde woonkamer. Mensen houden van verandering en dit geldt dan ook voor de kamer waarin geleefd wordt. Vaak is het moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen, je wilt immers wel wat veranderen maar ook niet het fijne dat je al hebt kwijtraken. Omdat je je waarschijnlijk in een lastig parket bevindt hebben we enkele minimalistische veranderingen voor de woonkamer voor je uitgeschreven in deze blog. Deze kleine veranderingen kunnen je woonkamer een geheel nieuwe uitstraling geven zonder dat de woonkamer daadwerkelijk veranderd!

Nieuwe, of extra gordijnen

Je gordijnen zijn toonaangevend voor de sfeer die er heerst in de woonkamer. Dit geldt voor overdag maar is nog veel meer het geval wanneer de avond valt en de gordijnen worden gesloten. De gordijnen bedekken nu een groot deel van het zichtveld in de woonkamer. Je kunt uitstraling van je woonkamer veranderen door je gordijnen te vervangen of een extra gordijnenset toe te voegen aan de gordijnen die je al hebt. Je kunt bijvoorbeeld een extra gordijnenset in een andere stof toevoegen aan het gordijnrails om zo verschillende kleuren met elkaar te combineren. Deze nieuwe kleurcombinatie in de gordijnen zal je woonkamer als nieuw doen aanvoelen!

Nieuwe wandbekleding

Net als de gordijnen, vullen de wanden van de woonkamer een groot deel van het zichtveld. Je kijkt waarschijnlijk al jaren tegen dezelfde muur aan en een verandering hierin kan de woonkamer weer doen sprankelen. Het voordeel van het veranderen van de wandbekleding is dat deze ingreep niet ingrijpend hoeft te zijn. Indien je dit wel graag wilt kan dit ook wel, door bijvoorbeeld een volledig nieuw behang te leggen op de wand. Als je een minder ingrijpende verandering wilt doen aan je wandbekleding kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een schilderij over je huidige behang heen te hangen! Zo voeg je een nieuw detail toe aan je woonkamer wat de uitstraling van de woonkamer zal beïnvloeden, maar niet volledig doen veranderen!

Lees ook: 15 accessoires voor een industrieel interieur

Attributen voor aan het plafond

Attributen aan het plafond zijn van grote invloed op de uitstraling van de woonkamer, maar hebben niet zoveel invloed als de gordijnen of de wanden! Dit komt omdat de attributen die aan het plafond hangen zich vaak niet in het directe zichtveld bevinden. Enkele voorbeelden van spullen die je aan je plafond kunt hangen zijn hanglampen en ventilatoren. Hierin is de ventilator functioneler van aard en de hanglamp meer sfeervol van aard. Als je een nieuwe hanglamp in je woonkamer wilt ophangen is het goed om na te denken over het materiaal van deze hanglamp. Metalen hanglampen hebben bijvoorbeeld een veel industriële look dan hanglampen gemaakt van rotan of hout. Deze hebben van zichzelf een natuurlijke uitstraling. De uitstraling en look and feel van de plafond attributen zijn van directe invloed op de uitstraling van de woonkamer. Zorg er dan ook voor dat deze attributen matchen met de rest van de attributen in de woonkamer om zo een geheel kloppende uitstraling te creëren!