Verzorgde nagels

0
2975
verzorging nagels

De nagelstudio’s schieten als paddenstoelen uit de grond. Het ziet eruit als ware kunst als je sommige behandelde nagels bekijkt. De keuze om je nagels te verfraaien is groot. Houd rekening met het doel waarvoor jij je nagels laat stylen, een bruiloft bijvoorbeeld. Goed verzorgde nagels zijn erg belangrijk, het zegt iets over jou! Het is prachtig om te zien uit hoeveel mogelijkheden je kunt kiezen bij een nagelstudio. Je nagels worden eerst goed verzorgd, voordat er eventueel glittertjes op worden aangebracht. Het aanbrengen van nepnagels is ook een deel van de werkzaamheden in een nagelstudio. In een nagelstudio is hygiëne erg belangrijk. Zoek jij een nagelstudio, kijk online en lees de recensies. Soms is er een nagelstudio in een schoonheidssalon. De nagelstylist kan echter ook zelfstandig werken alleen als nagelspecialist. Misschien een leuk idee wanneer je als ZZP’er aan de slag wilt gaan en in dit beroep bent geïnteresseerd.

Lees ook: verzorg uiterlijk

Zelf nagels verzorgen

Toen je klein was verzorgden je ouders je nagels door deze op te tijd te knippen en of te vijlen. Meestal gebeurde dat op het moment dat je uit bad kwam. Op dat moment zijn je nagels het eenvoudigste te knippen, ze zijn dan zacht. Deze gewoonte heb je waarschijnlijk zelf overgenomen. Heb je geen problemen met de nagels van je handen of voeten dan kun je dit zelf doen. Toch is het prettig om zo af en toe je handen en voeten te laten verwennen door de specialist. Er is zeker een pedicure of nagelstudio bij je in de buurt. Het is een fijne behandeling en kan zeker ook problemen met vingers en tenen voorkomen, denk aan ingegroeide nagels. Ben je diabetes patiënt, let er dan goed op dat de pedicure of nagelstyliste je mag behandelen. Daar zijn namelijk regels voor. Hij of zij moet daarvoor een speciaal diploma hebben.

Problemen met nagels

Een pedicure is een voet- en handverzorger. Dit beroep wordt vaak als ZZP’er uitgevoerd. Men werkt dan vanuit huis in een daarvoor ingerichte ruimte. Heb je problemen met de nagels van je vingers en of je tenen dan is een bezoek aan de pedicure aan te raden. Deze kan je namelijk veel ellende besparen door de juiste behandeling. Vooral problemen met de nagels van je tenen kunnen veel pijn geven tijdens het lopen. Ook aandoeningen aan je voeten worden door een pedicure behandeld, denk aan ekstersogen, eeltvorming, ingegroeide nagels, loszittende nagels, ontstekingen, schimmelinfectie of kalknagels. Door een tekort aan vitamine B worden nagels broos. Gun jezelf dat momentje bij de pedicure ook al heb je geen problemen met je nagels. De pedicure behandelt, maar zal je tevens advies geven als je steunzolen nodig hebt of anti drukmiddelen en hij of zij kan je doorverwijzen naar een podotherapeut.