Duitsland: een fijne bestemming voor een romantische reis

0
1854

In het drukke leven van alledag is het niet altijd makkelijk om veel tijd met elkaar door te brengen. Toch is het belangrijk voor je relatie om regelmatig aandacht aan elkaar te besteden. Met een romantisch uitje naar Duitsland ben je er even helemaal tussenuit. Bovendien is reizen leuk en leerzaam. Geniet bijvoorbeeld een weekend lang van alle romantische hoogtepunten die ons buurland te bieden heeft.

Romantische bestemming Duitsland

Duitsland is een bestemming met vele gezichten. Je vindt er prachtige landschappen, imposante kastelen en historische bezienswaardigheden. Genoeg ingrediënten voor een romantisch weekendje weg. Zo is een verblijf in de stad Koblenz een echte aanrader. Het heeft namelijk een prachtige ligging tussen de rivieren de Rijn en de Moezel. Je kunt dit stukje natuurschoon prima verkennen met de boot. Er worden namelijk regelmatig vaartochten over de rivieren georganiseerd. Het is een romantisch uitje waar tientallen stelletjes al van hebben genoten.

Slenteren door Koblenz

Koblenz zelf is ook een mooie plek voor een flinke portie romantiek. Het is namelijk erg leuk om samen de smalle straatjes en boetiekjes van deze stad te ontdekken. Zo vind je in de ‘Altstadt’ vele kleine winkeltjes waar je elkaar bijvoorbeeld kunt verrassen met een mooi cadeautje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere doos hartenbonbons?

Romantische accommodatie

Ook voor romantische hotels hoef je in Koblenz niet ver te zoeken. Een absolute aanrader is Hotel Schloss Engers, ongeveer 15 kilometer van de stad vandaan. In deze accommodatie kun je onder andere verblijven in romantische kamers met rococostijl. Bovendien kun je lekker samen ontspannen in de heerlijke sauna of stoombad. Of geniet tijdens een romantisch avondje van een heerlijke massage in het wellness gedeelte van het hotel.

Romantiek aan de Moezel

Met een verblijf in Koblenz maak je een romantisch uitje in Duitsland zeker tot een succes. Maar er zijn meer steden waar je de liefde kunt vieren. Zo is een verblijf in een hotel nabij de stad Cochem puur genieten geblazen. Je verblijft vlakbij de schitterende rivier de Moezel, onder andere bekend vanwege de tientallen wijngaarden in het groene landschap. Deze kun je bezoeken tijdens een romantische wandel- of fietstocht met je geliefde. Proost de wereldberoemde ‘Moezelwijn’ op een geslaagd weekendje weg.

Pure romantiek in Lochem

Nabij de Moezel vind je zowel prachtige wijngaarden als romantische steden. Ervaar bijvoorbeeld de gezellige sfeer van het West-Duitse stadje Cochem. Door de vele oude burchten en muren waan je je hier even weer terug in de Middeleeuwen. Bovendien ademt de barokke fontein in het hart van Lochem pure romantiek uit. Boven Cochem torent de imposante Rijksburcht uit. Wanneer je deze samen beklimt heb je vanaf de top een schitterend uitzicht over de Moezel.

Laat je in de watten leggen

Vlakbij de Moezel vind je diverse mooie hotels. Zo beleef je in hotel Pollman, op ongeveer 6 kilometer rijden van Lochem, een fijne overnachting. Laat je bijvoorbeeld even flink in de watten leggen in het wellnesscentrum van het hotel. Tijdens een romantisch uitje in Duitsland heb je niet alleen tijd voor elkaar, maar kom je ook even tot rust.